Brabant Wonen: Starterswoningen in Oost opgeleverd

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-10-2009 | Gewijzigd op: 02-11-2009
Brabant Wonen heeft donderdag 22 oktober 2009 een 16 tal starterswoningen opgeleverd en aan de nieuwe bewoners de sleutels overhandigd. Het gaat om een project in de Johan van de Veldenstraat op Oost, een zijstraat van de Loekemanstraat en de Van Broeckhovenlaan. De woningen zijn bedoeld voor jongeren t/m 22 jaar.
In totaal komen er in Oost 48 van dergelijke typen huizen, die aan huur ongeveer € 360 per maand doen.
 
De aannnemer Paul Uppelschoten van Huybregts Systeembouw en rechts de architect Paul Diederen. Het complex op Oost, waar in de Johan van Veldenstraat en ook in de Otto Coppestraat deze starterswoningen worden gebouwd.
De nieuwe bewoners werden opgevangen door de opzichters Marcel van de Elzen, Jan van Breugel en Johan van Erp. Ook de wijkbeheerder Marc Hamers [r] was present.
Na het aanhoren van de instructies door de medewerksters van Brabant Wonen mochten de nieuwe bewoners het huurkontrakt ondertekenen. foto's © paul kriele, 22 oktober 2009.

Er was veel belangstelling voor dit type. Brabant Wonen kreeg 124 reacties op 'slechts' 48 woningen.

Het complex is /wordt gebouwd door Aannemer Huybregts Systeembouw, naar ontwerp van architect Paul Diederen.
Voor de overdracht, waar ook tal van instructies en aanwijzingen werden gegeven door medewerksters van Brabant Wonen, was er een bijeenkomst georganiseerd in 'De Graaf' aan de Graafseweg. Vervolgens betrokken de jongelui, waarvan merendeels stellen, hun woning in aanwezigheid van de opzichters van Brabant Wonen.
Naast de wijkbeheerder Marc Hamers waren dat Marcel van de Elzen, Jan van Breugel en Johan van Eerp.

Opvallend aan de compacte woningen, die met de ruggen tegen elkaar zijn gebouwd, is de slaapkamer op de begane grond. Sommige huizen hebben een terras.
Voor Kirti Soeahai was het een mooi mogelijkheid om te reageren. 'Ik woonde nog bij mijn moeder en dit was een kans om vlak in de buurt een huis te krijgen. Het dakterras en het feit dat ik een geheel eigen toegang heb, spreekt me erg aan,' aldus Kirti, die erg ingenomen is met dit betaalbaar huis.
Voor het stel Vincent Buts en Simone Geels is het aspect nieuwbouw doorslaggevend om voor dit type huis te kiezen. 'We willen graag in een schoon en nog niet bewoond huis komen te wonen,' aldus Simone die op kamers zat en Vincent die als student [Bedrijfskunde en Informatica] nog thuis woonde. Ze vinden de indeling gewoon te gek, maar als er ooit kinderen komen voorzien ze toch dat ze zullen gaan verhuizen...

De bouw verloopt via een systeembouw. De transporteerbare kant- en klare bouwdelen worden als maatwerk geproduceerd en geplaatst door Huybregst Systeembouw waardoor de bouwtijd erg kort is en de overlast voor omwonenden beperkt blijft.

Terug naar boven