Beroemde Italiaanse slager Dario Cecchini bezoekt Keurslager Slenders

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-03-2014 | Gewijzigd op: 24-03-2014
Maandagmorgen 24 maart 2014 bracht Dario Cecchini, de beroemde Italiaanse slager, ihkv de Beurs van Nederlandse Keurslagers een bezoek aan keurslager Slenders op de Schapenmarkt. Dat Slenders was uitverkoren voor dit bezoek kwam doordat de kleine winkel bij de Italianen, die zelf ook maar kleine winkels hebben, in de smaak viel en uiteraard ook door het vakmanschap en de gastvrijheid van Theo en Hanneke Slenders.
   
Een omhelzing van Dario met Theo Slenders.
Links Kim Cecchini en rechts Hanneke Slenders
.
foto's © paul kriele, 24 maart 2014
 Een enthousiast welkom met Bossche bol  bij keurslager Slenders. Dario Cecchini gaat de hoogte in..

Voor de Vereniging van Nederlandse keurslager, die vandaag 24 en morgen 25 maart in Leusden voor de 530 aangesloten leden een beurs houden, was het niet moeilijk om Slenders voor te dragen voor deze unieke kennismaking met een wereldberoemde slager.
  De begroeting van een Italiaanse meester en een Hollandse slagersvakman.

foto © paul kriele, 24 maart 2014.

Dario staat bekend als een comediante of entertainer, die altijd wel in is voor een geintje. Dario presteert het om in zijn zaak [slagerij en restaurant] in Panzona een ‘Sole Mio’ of een Engelstalige Strangers in the Night te gaan zingen. Tot in Stockholm, New York en Sao Paolo en Hong Kong kennen ze de theatershow van deze Italiaanse entertainer.

Gestoken in een costuum in de kleuren rood, wit en groen van de Italiaanse vlag, verscheen de bevlogen ambachtsman en zijn vrouw Kim met een deputatie van de Keurslagers op de Schapenmarkt,waar hij de Slenders en het personeel vermaakte.

Vanmiddag en dinsdag 25 maart steelt Dario de show in de Demodagen-tent op de Leusdense vakbeurs van keurslagers.


In zijn charmante begroeting vond Dario, die nog nooit in Nederland was geweest, het een eer om hier ontvangen te worden. Maar Dario vindt het ook een feest om de cirkel van het fokken van beesten en het verwerken van vlees te mogen doen. 'Ik vind het een plezier om hier te mogen zijn'. In zijn speech nodigde, op een charmante wijze, Dario Theo en Hanneke uit om eens een bezoek te brengen aan Panzona, waar generaties Cecchini’s al 240 jaar achtereen een slagerij hebben.
Zelf leidt Dario die alleen maar Italiaans spreekt 40 jaar zijn zaak en zijn restaurant in Panzano. ‘Ik hoop jullie bij mij thuis eens te kunnen verwelkomen, aldus diens -door zijn echtgenote Kim vertaalde- woorden.


Terug naar boven