Varken centraal op 'Dag van de Slager' bij Slenders

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-04-2015


De cijfers verwijzen naar de afkomst
van de kinnebakspek [3], rib [4], broekspek [5], schouder [6], ham [8 en 11], 
schnitzel [9], kophaasje [10] en de hiel [12].

Theo en Hanneke Slenders fêteerden hun klanten op de landelijke Dag van de Slager. Vandaag introduceerde het slagersechtpaar het nieuw varken ‘ Le Capelin’. Dat gebeurde met een uitleg en een quiz die duidelijk maakten waar welk vlees zich in het varken bevindt: zoals de ham uit de poten en in de bil, de bil waar vandaan de slager ook de schnitzels maakt, de hiel komt uit de poten en de rib uit de rug en natuurlijk de kinnebakspek uit de kin.

Slager Slenders op de Schapenmarkt
Theo Slenders [l-boven] bezig met het uitbenen van het Le Capelin- varken en Hanneke en zoon Xander Slenders [r-boven] actief met de voorbereidingen voor de proeverij. 

Na het instructieve deel van de Slagersdag bij Slenders volgde er een kleine verwennerij met een proeverij van vleespartijen van het Capelinvarken, zoals à la minute gebakken varkenshaasjes, rolletjes dun gesneden fricandeau en bonbons van haasfilet omwikkeld met rookvlees. Uiteraard werden die lekkernijen geserveerd met een glaasje rosé of chianti.
De gasten, die het zich goed lieten smaken, toonden zich erg ingenomen met de kennismaking met ‘Le Capelin’.