Orthenstraat: Winkels+appartementen in kantoren van Van Lanschot

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-06-2014 | Gewijzigd op: 21-06-2014
Een inloopavond gaat vooraf aan de plannen van Build to Built [dochter van de  Groenewouds] om de kantoren van Van Lanschot op  de Hooge Steenweg en in de Orthenstraat om te zetten in winkels [straatzijde] en appartementen[ in plan Geertru a/d achterzijde].
De gemeente staat achter de plannen  omdat  '... het van groot belang om leegstand van deze gebouwen in het centrale kernwinkelgebied te voorkomen.'

 -Boven: Het gaat om het bekende kantoorpand van Van Lanschot op de Hooge Steegweg, maar ook om vier historische panden, links naast de Ruissche Poort in de Orthenstraat.
-Rechts boven: De recentelijk opgeknapte gevels van de voormalige bankgebouwen van Van Lanschot. Dit pand wordt in tweeëen gesplitst.
-Rechts: De twee historische panden en, daarnaast onzichtbaar, twee winkelpanden in de Orthenstraat, te weten de nummers 1-3, 5 , 7 en nr. 9.

foto's © pau l kriele, 3 juli 2013 en 18 april 2014.
 

Het conceptbouwplan behelst de omzetting van het voormalige kantoor naar ca. 900 m2 winkels en 68 (voornamelijk appartementen in de achterliggende kantoorgebouwen in de zgn. 'nieuwbouw', toentertijd genaamd plan Geertru.

Aanpassing aan winkelstatus van de panden in de Orthenstraat
Alle wijzigingen vinden plaats binnen het bestaande casco. De ontwikkeling betreft voornamelijk een interne verbouwing van de bestaande kantoren. Alleen de gevels aan de Orthenstraat veranderen door middel van het plaatsen van andere winkelpuien en de gevels van de achterliggende kantoren krijgen een iets ander aangezicht door de verandering naar woningen.

Op dinsdag 8 juli 2014 is er in het pand Orthenstraat 1-3 een inloopavond over deze rigoreuze aanpak.

zie ook Groenewoud gaat panden van Van Lanschot verbouwen tot winkels dd. 3 juli 2013

Terug naar boven