Zaken Miss Etam, Steps & Promiss dicht, maar personeel wacht op loon

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-02-2021 | Gewijzigd op: 09-02-2021
In tegenstelling tot de berichtgeving van september 2020 [zie hieornder] zijn toch alle zaken, Promiss, Steps en Miss Etam in de stad gesloten. Het personeel heeft al-meermalen- om loonuitbetaling gevraagd. Daar zit ook de FNV achter maar de nieuwe eigenaar van NXT Fashion, Martijn Rozenboom wijt de uitgestelde uitbetaling aan de coronacrisis. In het kader van steunmaatregelen rekende Rozenboom op de regeling NOW3 voor retailzaken. De UWV oordeelt dat de bewuste winkelbedrijven niet in aanmerking komen voor die regeling. Dat is de achterliggende reden dat er geen loonuitbetaling heeft plaats gevonden.
Intussen blijkt dat  NXT Fashion  uitstel van betaling heeft aangevraagd.
............................
Najaar 2016: De zojuist ingerichte zaken van Miss Etam op Hooge Steenweg 2-8.
foto © paul kriele, 1 december 2016.

Bericht van 18 september 2020 Alsnog een aantal zaken dicht.  Den Bosch blijft gespaard.
De Nederlandse 'bedrijvendokter ' Martijn Rozenboom maakte vrijdag 4 september 2020 bekend dat de winkelketens van Miss Etam, Steps en Promiss een doorstart maken. In 12 plaatsen gaan alsnog winkels dicht. Den Bosch blijft gespaard. 
Twee weken geleden was het - na bericht over de doorstart- nog onzeker hoeveel ontslagen er zouden vallen.  Inderdaad er worden 240 van de 1400 medewerk[st]ers ontslagen. Maar de zaken in Den Bosch blijven gespaard. In andere plaatsen gaan zaken dicht: 
Expresso sluit vijftien winkels. Van Steps sneuvelen filialen in Haarlem, Hoofddorp en Zoetermeer. Claudia Sträter sluit vijf winkels in Amsterdam, Breda, Enschede en Eindhoven en Miss Etam sluit er net zoveel in Almelo, Almere, Diemen, Groningen en Alkmaar.
De betreffende winkels gaan vanaf volgende week eerst verder als outlet-winkel om de voorraden te verkopen. Daarna gaan ze definitief dicht.e
Doorstyart voor Miss Ertma enPromiss zakne

De Nederlandse 'bedrijvendokter ' Martijn Rozenboom maakte vrijdag 4 september 2020 bekend dat de winkelketens van Miss Etam, Steps en Promiss een doorstart maken.
Die overname kon Rozenboom maken doordat het Belgische FNG failliet werd verklaard. Rozenboom denkt dat hij de Nederlandse tak van FGN met de drie ketens, zal kunnen laten renderen. Dit bedrijf verdient een nieuwe kans,  aldus 'de bedrijvendokter'. Alleen is het nog de vraag of alle circa 1400 medewerkers mee over gaan. 

Doorstart voor Miss Etam, Steps en Promiss
Bericht van 8 augustus 2020: Na Moederbedrijf ook Miss Etam Failiet
Faillissementsverklaring voor Miss Etam [met Steps, Promiss, Claudia Sträter, Expresso en Henkelman Schoenen]. Eerder ging al het Belgische moederconcern FNG failliet. De verklaring maakt de kans op een doorstart groter, aldus de rechter deze week.
Voorlopig blijven de winkels open, wachtend op een bod van enkele kandidaten die zich gemeld hebben. De vraag is alleen of alle winkels in de doorstart mee zullen gaan. Het gaat ook om circa 1400 medewerk[st]ers.
...............
Links: Steps op de Markt, naast de Moriaan, en Miss Etam
op de Hooge Steeweg,  zaken die na een failissement van het Belgische moederbedrijf FNG, alsnog gered zijn.
 
foto © paul kriele, 9 april en 18 juni 2018.

Bericht van 15 februari 2016 Overeind gebleven winkels Miss Etam in de verbouwing
Medio maart 2016 gaat de  winkel van Miss Etam op Hooge Steenweg 2,4 en 6, na een verbouwing  weer open. Momenteel vindt er een leegruiming plaats. De grote winkel op de Hooge Steenweg wordt geheel gerestyled.
De zaakl bleef van de - oorspronkelijk - 140 winkels met 89 vestingen waar 800 personen werken, over.
De Miss Etam Groep werd in april 2015 failliet verklaard samen met Promiss, waarvan wel alle zaken definitief dicht gingen.

 

Verbouwing Hooge Steenweg 2, 4 en 6

Miss Etam zit in drie panden op de Hooge
Steenweg en is na een faillissement
met 89 andere vestigingen overeind gebleven
.

foto © paul kriele, 15 februari 2016.

 


Terug naar boven