Eerste kerstwinkel in aantocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-09-2019 | Gewijzigd op: 05-09-2019
In het pand van Cool Cat op Pensmarkt 16 wordt hard gewerkt in een enorm interieur dat vol gepakt wordt met kerstartikelen. De zaak It's all about Christmans gaat over een paar weken al open. In Roosendaal en in Nijmegen zijn ook al kerstwinkels van It's  all about Christmas aangekondigd en aldaar is men met de inrichting bezig. Zie voor assortiment en eerder geopende winkels It's all about Christmas een keten die al vanaf 1988 bestaat  en vestigingen heeft in Utrecht, Groningen, Arnhem, Amsterdam, Rotterdam, Hasselt en Antwerpen. 
 
Pensmarkt 16 wordt met It's all about Christmas
de eerste kerstwinkel voor seizoen 2019-2020.


foto © paul kriele, 2 september 2019.
.....................................................................................................


Pensmarkt 16, met de historische naam 'De Swaen' heeft nog fundamenten uit de vroege geschiedenis van de stad. Hertog Jan stond het perceel af aan de paters Minderbroeders die daar [Minderbroedersplein] een kerk en klooster bouwden.
Meer in onze tijd was het pand, vanaf 1943, een filiaal van Bata Best en nog recentelijker kwam er een vestiging in van Wonder Women van Cool Cat, dat vorig  jaar failliet ging.
In 2011 verbouwde Van den Bouwhuijsen de etages tot vier appartementen. Daar had eerder de filiaaleider van de BATA, Dik Steendam met vrouw en dochter gewoond.