Fusie van Juweliers Van Grinsven

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-12-2003
Juwelier Van Grinsven op de Hooge Steenweg.

foto © gerard monté, 4 juli 2004.

De huidige bewindvoerders van het familiebedrijf Van Grinsven op de Hoge Steenweg en Hinthamerpomenade gaan vanaf volgend jaar samen verder in de zaak op de Hinthamerpromenade 50. De fusie moet op 1 maart 2004 zijn voltooid. Op die datum opent Ton van Grinsven jr. in de huidige zaak op de Hoge Steenweg de geheel nieuw opgezette juwelierszaak met een eigentijds concept. Tot die tijd houdt hij die formule nog in beraad.

meer dan 100 jaar Van Grinsven

De zaak van Van Grinsven bestaat al ruim honderd jaar: overgrootvader Willem van Grinsven werkte als goudsmid bij De Leeuw-Gilliam [Stoofstraat].
Diens zoon Henri ‘Harry’ was meesterknecht bij goudsmid Jan Worst op Vughterstraat 136. Daar leerde ‘Harry‘ zijn vrouw kennen die daar als huishoudelijke hulp in dienst was. Harry van Grinsven nam kort voor 1900 de zaak op Vughterstraat 136 van Worst over. Het pand maakt nu onderdeel uit van Vossenhof Interieurs, maar was in de jaren vijftig/zestig de sportzaak van Schneider. 

Grootvaders [Henri]zaak werd voortgezet door [de ooms] Pierre opticiën, Ton juwelier en Geerd horlogemaker. In 1959 splitste het familiebedrijf zich: Pierre op Vughterstraat 21 en de twee juwelierszaken op Hoge Steenweg 30 met Ton sr. tegenwoordig Ton jr. en Hinthamerpromenade 50 met oorspronkelijk oom Geerd [Gerard], later Hans en vervolgens Ton sr. en na diens overlijden zijn vrouw.