The Sting op Hooge Steenweg 23/25 [v/h Mexx] 16 mei open

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-05-2012 | Gewijzigd op: 05-06-2012
Nieuw  interieur The Sting  Hooge Steenweg 23/25
Boven: De begane grond met rechts de roltrap naar de heren en kiinderafdeling.
De 3 appartementen bevinden zich op de tweede etage en zijn aan de achterzijde- Achter de Tolbrug- toegankelijk.

foto's © paul kriele ,3 juni 2012

bericht 1 mei The Sting geopend
Een klassieke gevel die is  geïnspireerd op de stijl van modehuis Vinke uit de jaren voor de vertbouwing van Vinke  in de jaren eind 40 [van de vorige eeuw] een modern interieur met de kleurstellin zwart, donker/paarsblauw en grijs en een indrukwekkende oppervlakte als ware het een modewarenhuis ipv een kledingwinkeltje.  De architect is VOCUS olv directeur Bob Custers. The Sting opent op 16 mei 2012.

Hooge Steenweg 23/25: De klassieke gevel van eerder  twee samengevoegde panden. De stijl herinnert aan de tijd van het modehuis Vinke  uit de jaren 30. De architect is VOCUS olv directeur Bob Custers. Situatie van het modehuis in de jaren 30,  , toen Gebroeders Vinke.
foto © paul kriele, 1 mei 2012 en rechts archieffoto.
-Links boven: Het indrukwekkend interieur is gesteld in de kleuren zwart, paars/blauw en grijs. Rechts achterin bevindt zich de roltrap naar de eerste etage. De overige verdiepingen zijn ingericht als appartement.
-Rechts de daklijst met daaronder de naamgeving die herinnert aan een van de twee panden die op deze plek hebben gestaan. Boven de winkel bevinden zich 3  appartementen, waarvan de ingang aan Achter deTolbrug zit.
 
foto's  © paul kriele, 1 mei 2012.

Op deze plek stonden in de 16e eeuw twee aparte panden 'De Gulden Leers' en 'De Witte Hont', die allebei een brouwerij waren. De brouwerij maakte gebruik van water uit de Binnendieze.
Het pand bevat ook een indrukwekkende kelder die doorloopt naar de Bank Van Lanschot.
Ook troffen de bouwhistorici in de Noordelijke muur een muurschildering [medaillon] aan.* 
Met de opening van  Sting, die van nummer 15 komt, gaat Mexx naar nummer 15. Dat is het pand van voorheen bioscoop Luxor.

*zie 'Muurschilderingen in pand Hooge Steenweg 23/25 dd.16 november 2011

Terug naar boven