Drukkerij Van Dijk van Hees Hinthamereinde gestopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-09-2018 | Gewijzigd op: 21-09-2018
 Deze maand augustus 2018 kwam er een einde aan Drukkerij Van Dijk Van Hees op Hinthamereinde 68. Het was met Richard van Dijk al de vijfde generatie  Van Dijks.
De historie van de drukkerij gaat terug  naar 1907 toen ene Richard van Dijk trouwde met  Anna Maria van Hees. Richard  was de kleinzoon van de beurtschipper ook Richard geheten [ *2 juni 1877 + 16 mei 1946]. Hij kocht in de stad diverse panden op.
De 75-jarige terugtredende Richard vertelde aan een redacteur van het Brabants Dagblad dat zijn kinderen de zaak niet willen voortzetten en 'ik zelf kan niet aan de gang blijven'.
De 111 jarige drukkerij was vroeger  gespecialiseerd in loonstrookjes en ziekenfondscoupons, maar was nog het meest in trek bij particulieren vanwege het drukken van geboorte- trouwkaarten.

In de eerste jaren was de drukkerij nog onderin de zaak op Hinthamerstraat 143 gevestigd en ook is sprake geweest van de locatie  Zuid -Willemsvaart. Maar al jaren staat als vestiging Hinthamereinde 68 bekend. Zie voor de historie van Van Dijk Van Hees:  Drukkerij .

Het pand op het Hinthamereinde is gekocht door Van Troostwijk.  Vrijdag 14 september 2018 konden de opgekochte kasten, en persen-en  drukmachines en sorteermachines worden opgehaald.
Van Troostwijk gaat het perceel waarschijnlijk verbouwen tot appartementen.

Het door opkopers uitladen van
de opgekochte goederen
uit het interieur van drukkerij Van
Dijk Van Hees op Hinthamereinde.
foto's © paul kriele, 14 september 2018.
..........................................................................................
Terug naar boven