Tien jaar voor de Lange/ Roger van Ham

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-10-2003  
De Lange Ham is de bijnaam voor Roger van Ham. Deze in 1962 geboren Bosschenaar, die op 10 december 2001 werd gearresteerd, heeft op zijn geweten grondstoffen voor XTC-pillen en coke te hebben gesmokkeld/verhandeld, tenminste daarvan wordt hij beschuldigd.

Bovendien werd hij en een Osse compaan gezien als leiders van een criminele organisatie.


Inhoud
Alsnog 8 jaar voor 'De lange Ham'  den bosch, 31 oktober 2003.
Hoger Beroep  den bosch, 19 mei 2003.
' De lange Ham' komt voor den bosch, 2 november 2002
De zaak tegen het echtpaar dW
=========================
Alsnog acht jaar tegen ‘De Lange’ Ham  31 oktober 2003]
Tegen -de Lange- Rogier- van Ham wiens zaak in de week van maandag 13 tot vrijdag 17 oktober 2003 bij de rechtbank speelde, werd vrijdag 31 ktober 2003 in hoger beroep door het Gerechtshof de eerder opgelegde straf van tien teruggebracht naar acht jaar. De 43-jarige Bosschenaar, compaan van Hans van Meesen, handelde in drugs, zette anderen er toe aan importeerde de grondstof BMK [Fenyl Propanon] voor verdovende middelen [XTC] en is ook nog eens van wapen –en munitiebezit beschuldig . In deze zaak- beter bekend als de ZDO3-zaak- wordt 'De Lange Ham' als de leider van een criminele organisatie gezien, die zich niet bewust bleek van de gevaren voor de volksgezondheid, aldus het arrest.
Voor de verkrijging van de bewijslast werden regelmatig telefoongesprekken afgeluisterd en verdachten tot in nachtclubs en sauna’s gevolgd. Omdat zijn voorgaande opiumdelicten een beperkt en gedateerd verleden hebben en het hof iets minder acht bewezen dan de rechter eerder deed, is de straf teruggebracht.-/ © paul kriele, 31 oktober 2003.
p.s. De Osse compaan van 'De Lange' kreeg ipv acht, zeven jaar gevangenisstraf opgelegd.

Hoger Beroep De Lange Ham  19 mei 2003.
Op maandag- 19 mei 2003 heeft het hoger beroep gediend in de zaak tegen Rogier - de Lange –van Ham. De 42-jarige Bosschenaar uit de Indische buurt wordt beschuldigd van handel in BMK [grondstof voor XTC-pillen]. In die zaak, meer genaamd ZD03 -raakten meerdere Bossche criminelen betrokken. Sommigen van hen hebben hun straf al uitgezeten. Voor het OM is de Lange Ham een bendeleider van een internationaal opererende criminele organisatie. Het OM doet pas over 14 dagen uitspraak in deze zaak.

Zaak tegen de Lange Ham

Op 6 november 2002 kwam hij voor het eerst voor.
De Lange Ham is de bijnaam voor Rogier van Ham een stevige gezette kerel die december 2001 werd gearresteerd op beschuldiging van de handel in drugs [cocaïne], en grondstoffen voor xtc-pillen. Het Brabants Dagblad [2 november 2002] publiceerde de achtergronden van de zaak die bij Justitie te boek staat als ZD03. Daarin passeren de handlangers en vrienden van De Lange Ham de revue. Maar door die zaak en zijn arrest blijkt ' De Lange' al lang niet meer zo stevig te zijn als aan het begin van zijn voorarrest dat in december een jaar geleden begon.

‘De Lange Ham’ komt voor   2 november 2002.
Dinsdag 5 november 2002 komt Rogier van Ham, bijgenaamd ‘de lange Ham’ voor. De 41-jarige Bosschenaar wordt beschuldigd van handel in BMK, een grondstof voor xtc-pillen die hij uit Lithouwen importeerde.
Omdat in de Bossche regio de jeugd op hangplekken in gevaar kwam, volgde op 10 december 2001 de arrestatie van ‘De Lange’. Op die plekken werden die pillen verkocht, aldus de politieverklaring. De verdachte werd die ochtend in de Balistraat van zijn bed getild.
En daar werd niet alleen een inval gedaan… Het Brabants Dagblad publiceert een uitgebreide connectielijst van de medeverdachten en/of eerder gearresteerden/ handlangers van de 41-jarige Bosschenaar. Onder hen zit ook PietdeW**, voormalig eigenaar van ’t Amsterdammertje, de broodjeszaak in de Visstraat. Hun 18-jarige zoon kwam om bij een dramatisch autoongeluk op de Bossche rondweg.* Vader en moeder kregen eerder al vier jaar gevangenisstraf voor hun aandeel in de drugshandel.
‘De Lange‘ zou de raamprostitutie van Van Meesen in de Schildersstraat hebben beheerd en leidde de Bossche [Oude Engelenseweg] en een Veghelse massagesalon. Ook was hij namens Van Meesen uitbater van Café De Spot in de Karrenstraat en hadden ze samen een zaak op Isle San Margarita.
‘Bendeleider van een internationaal opererende criminele organisatie’, dat is in deze ZD03-zaak, waarvoor justitie drie dagen heeft uitgetrokken, de benaming voor de Bossche verdachte.  

Na een intimerend telefoontje [dd. 9-1-2003 /08.55uur] van De Weerd is deze regel uit piëteit met de overledene aangepast. 
**
Behalve Pietje de W. zit ook freefighter Robbie van E. in het complot. Van E. staat in het naderende proces ZD03 ook terecht.
-----------------------------------
De zaak tegen het echtpaar dW.
De echtgenote van PdW kwam eind januari 2004 voor in hoger beroep voor haar betrokkenheid bij de handel ind rugs. De vrouw beweert in het geheel niet op de hoogte te zijn geweest van de acties van haar man.** In die lezing kon de officier zich niet vinden. Het pleidooi van de verdediging richtte zich op de emotionele kant van de zaak . Het gezin was in haar persoonlijke omstandigheden na het ongeluk sterk onder druk komen te staan. De nu 20-jarige tweelingbroer van Piet raakte als gevolg van het voorval in een dip. Om 'de zaak' bijeen te kunnen houden vroeg eerder de vader, en nu ook de moeder, verzachting aan van het oordeel van de rechter die met een werkstraf eiste, maar de advocaat generaal houdt het in deze beroepszaak op 18 maanden voorwaardelijk. De vrouw staat deze gevangenisstraf van minimaal 18 maanden en wellicht drie jaar, eerder door de officier van justitie opgelegd, te wachten.

** cocaïnehandel: PdW is eerder veroordeeld voor de handel in 4 kg cocaïne. Die straf van vier jaar zit hij nu nog uit.
Gedenkteken  31 januari 2004.
De familie deW. heeft in november 2003 bij Rijkswaterstaat aangevraagd voor hun zoon Piet een gedenkteken langs de rondweg te mogen plaatsen. Het beleid van RWS staat geen permanent [lees stenen gedenkteken toe]. Hier en daar worden door familie en of vrienden wel docuementen en wat bloemen neergelegd, zoals onder meer is gebeurd langs de weg Den Bosch - Tilburg [N65] en langs de Hilvarensbeekseweg.
,

Terug naar boven