Zoeken
Millie Mees op 95-jarige leeftijd overleden
Printerversie |
Millie Mees woonachtig op 't Zand, is dinsdag 13 februari 2018 op 95-jarige leeftijd aan de geviolgen van een longontsteking overleden.
Zij zette zich als collectrice in voor de Hartstichting,Dierenasiel, Wilhelmina kankerfonds en voor de Zonnebloem.
Millie had ook een grote liefde voor Maria. Als ere-lid van Wilhelmina [ al vanaf haar zesde lid...] stak zij bij elke thuiswedstrijd in de bestuurskamer van de Bossche voetbalclub 'de Kanaries' een kaarsje op. Miillie die woonde in de Van Heurnstraat op 't Zand, herkenbaar aan de heilige beeldjes voor haar raam, verzorgde ook jaren het H. Hartbeeld op het Emmaplein.
In het overlijdensbericht staat onder meer 'Haar leven kenmerkte zich door eenvoud, hartelijkheid, bezorgdheid en liefde'.
Van Millie wordt afscheid genomen zaterdag 17 febrauri 2018 /10.30 uur in de kapel van de begraafplaats Orthen, waarna zij aldaar wordt begraven.
Bericht van 1 augustus 2003 Millie Mees, een vrijwijlligster in hart en nieren
![]() |
Millie Mees tijdens een van haar -collecte-activiteiten voor het goede doel, ditmaal de Hartstichting .Voor dat vrijwilligerswerk ontving zij een lintje. foto © paul kriele, 17 april 2000. |
Mllie is een Mariavereerster. Haar huis in de Sintstratenbuurt is ingericht al museum. Daar staan tal van beelden, devotionalia en andere documenten die iets met Maria te maken hebben. Ze bewaart in een tiental albums honderden prentjes. Ze heeft twee levengrote beelden uit de voormalige Leonarduskerk. Tja wat heeft ze eigenlijk niet..?
Zij is ook de persoon die het H. Hartbeeld op het Emmaplein regelmatig schoonmaakt en van verse bloemen voorziet.
Dan is ze nog ere-lid van de Dierenbescherming In de buurt staat haar adres bekend als het opvang huis voor zwerfkatten.
Religieus, dierenliefhebster en sportief: Als het enigszins mogelijk is bezoekt Millie de wedstrijden Wilhelmina. Daar zit een verhaal achter.
levensloop
Millie komt uit een gezin met negen kinderen . Vader ...Mees die terreinknecht was van Wilhelmina, kreeg een woninkje nabij het voetbalterrein toegewezen. Daardoor raakte ze bij de club kind aan huis. Mogelijk dat het gezin nabij de Bossche wielerbaan op Boschveld woonde.
Vader, van beroep steenhouwer, was een geboren en getogen Bosschenaar, maar moeder kwam uit Limburg.
In het gezin was voetbal het enige thema, ofwel Wilhelmina. Millie voetbalde mee met haar 6 broers. Ze had ook nog een oudere zus..
Haar vader was terreinknecht die samen met zijn echtgenote de kleedkamers, kantine en terreinen beheerde.
In de oorlog is door een bombardement alles afgebrand. Het gezin Mees ging wonen in de Kalverstraat.
Broer van vader, Fré, was ook speler bij BVV. zie ook Millie Ekstijn-Mees
Toen de club naar de Wolfsdonken verhuisde heeft ze daar ook haar man- wijlen Jan Ekstijn -leren kennen die op de grasvelden van De Wolfsdonken zijn hond uitliet.
Bij het eeuwfeest van Wilhelmina ontving Millie de gouden NSK-speld voor al haar inzet voor de voetballers en leden van de club
Haar hulpvaardigheid strekt zich ook uit naar buurtgenoten die ziek zijn en die ze naar de dokter begeleidt.
Zoon Henri Ekstijn is later nog enige tijd voorzitter van Wilhelmina geweest en bekleedt nog een bestuursfunctie.Van haar broers is Adriaan nog de enige in levende zijnde. Haar tachtigste verjaardag vierde Millie in 2002 in Metropole op de Orthenseweg.
Voor haar inzet voor de Dierenbescherming, V.V. Wilhelmina, het collectantschap voor de Hartstichting, de Kankerbestrijding en het verzorgen van het H. Hartbeeld op het Emmaplein ontving zij op 25 mei 2009 een lintje [de Ridderorde].
Terug naar boven