Damesmodezaak COS op Verwersstraat 28 geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-04-2018 | Gewijzigd op: 07-04-2018

Vanaf begin april 2018 is op de plek van galerie Hüsstege op Verwersstraat 28 de damesmodezaak COS geopend. COS is een dochter van H&M, maar in een wat luxer genre.
COS =Collection of Style.

Damesmodezaak COS
op Verwersstraat 28
foto © paul kriele, 7 april 2018.
...........................................................

Bericht van 26 augustus 2017 Galerie van Majke Hüsstege stopt
Majke Hüsstege stopt met de galerie op Verwersstraat 28. Het gaat haar niet om de energie die minder zou zijn. Maar ze heeft zoveel projecten om handen en het organiseren van tentoonstellingen, iets wat ze graag doet, vergt ook zoveel tijd. Dat alles leidt er toe om andere keuzes te maken, vertelt zij. Bovendien ontstond er door persoonlijke omstandigheden vorig jaar een breekpunt in haar leven. Dat heeft Majke aan het denken gezet. Bovendien kwam er tussendoor ook nog eens een gegadigde voor het pand langs. Doordat de persoon met een interessant voorstel kwam, werd zij -na lange overwegingen- overgehaald het pand te verkopen. 

Majke Hüsstege slaat op haar 57ste en  na 37 jaar Verwersstraat-
per 1 september 2017 een nieuwe weg in. De verhuisdozen staan al klaar.

Verwersstraat 28

Majke Hüsstege over
Verwersstraat 28: ‘Een
kandidaat kwam langs. Het
aanbod beviel me en het was gedaa
n.’

foto's © paul kriele,  26 augustus 2017.
..............................................................

Majke Hüsstege: 'Voor exposities heb ik feitelijk niet een pand nodig. Maar wat ook speelt is, dat ik er twee exporuimten voor in de plaats krijg. Galerie Hüsstege gaat vanaf 1 september 2017 de basement van Mark Peet Visser op het Vughterbastion innemen en…krijgt er ook een deel van de nieuwe locatie van Mark Peet Visser in Knokke bij.

Wat bij mijn besluit ook meespeelt is dat ik het ontzettend druk heb met het opzetten van projecten zoals Jump. Dat is een Talent Ontwikkelingsprogramma voor jonge talentvolle kunstenaars. Maar het meest leuk vind ik nog het opzetten van tentoonstellingen. Van de deelnemende kunstenaars heb ik in die 37 jaar een uitgebreid bestand opgebouwd.

Binnenkort ga ik een kunstbeurs in Eindhoven beginnen. Dan zijn er nog de fashion- tentoonstellingen die ik ga doen. Dus ik kom menskracht tekort, maar ik doe het zelf ook erg graag'. 

................................
Verwersstraat 28
Interieur en winkelpui van Galerie Hüsstege:
na tien jaar de door RiaMeije-de Weijer
gestartte galerie in Amterdam en 37 jaar
Verwersstraat Den Bosch, stopt
Hüsstege op deze locatie. 

foto's © paul kriele,  26 augustus 2017.

Majke:'Dat zijn zo de motieven die er spelen. Je beseft ook wel, ik ben nu 51. De zaak vergt toch meer energie van je. En ook in de kunstwereld zijn de tijden veranderd:  de opzet van beurzen is flitsender geworden en de rol van internet heeft de grote omslag gegeven. Maar ik vind het alles bij elkaar een uitdaging daarin mee te gaan.’

 Terug naar boven