Monseigneur Bluyssen terug uit ziekenhuis/gaat zoejtes aan beter

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-12-2012 | Gewijzigd op: 24-12-2012
Bericht van 24 december 2012: De monseigneur herstelt rustig aan
Monseigneur Bluyssen, die vrijdag 7 december 2012 terugkeerde na een week opname in het Jeroen Boschziekenhuis vanwege vermoeidheid door hartritmestoornissen, is weer aardig aan het herstellen.
'Monseigneur Bluyssen raakt er weer bovenop. De 86-jarige emeritus bisschop is weer - zij het rustig aan- ter been achter zijn rollator. Maar het heeft nog tijd nodig om de oude conditie weer op peil te krijgen,' vertelt zijn verzorgster mevrouw Clement. 

Bericht van 7 december 2012 Monseigneur Bluyssen terug uit ziekenhuis
De 86-jarige monseigneur Jan Bluyssen is na ruim een week ter observatie vanwege hartklachten, teruggekeerd in zijn appartement in het klooster van de Zusters Mariënburg. De monseigneur is weer thuis aan de Sint Janssingel. ‘Hij rust wel veel, maar is toch regelmatig op en doet zijn dingetjes,’ zoals mevrouw Clement in Mariënburg vrijdagmorgen 7 december 2012 meedeelde.

De 86-jarige emeritus-bisschop Jan Bluyssen terug uit Jeroen Boschziekenhuis.

foto © paul kriele,  20  oktober 2011.

De voormalig Bossche bisschop, die in 1961 werd gewijd en in november 1983 terugtrad, blijft uiteraard wel onder controle van de cardioloog om zijn benauwdheid, waarvoor hij ruim een week geleden werd opgenomen, in de gaten te houden. De eerste tijd heeft de emeritus-bisschop nodig om weer op krachten te komen, aldus een woordvoerster.
Bluyssen werd in het weekeind van 24 op 25 november 2012, na klachten over benauwdheid, opgenomen in het Jeroen Boschziekenhuis.