Rouwstoet met bisschop Bluyssen van MariŽnburg naar Paleis

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-08-2013 | Gewijzigd op: 13-08-2013
Vanmiddag rond 17.45 uur is emeritus bisschop Jan Bluyssen, die op 8 augustus 2013 overleed,  in een rouwstoet begeleid door de Oude Schuts en met dodentrom , door het centrum naar het Bisschoppelijk Paleis op de Parade gebracht. Achter de rouwwagen liepen enkele famlieleden en enkele zusters van het klooster Mariënburg.
Voorafgaand aan de rouwstoet vond er in de kloosterkapel een besloten eucharistiedienst  olv bisschop  Hurkmans plaats in aanwezigheid van de broers van Jan Bluyssen [diens zussen zijn allen overleden]. Ook de zusters uit het klooster en personeel waren hierbij aanwezig.

In het bisschoppelijk paleis ligt de bisschop opgebaard voorafgaand aan de pontificale mis op donderdag 15 augustus 2013/11.00 uur in de Sint Jan en aansluitend de bijzetting in de crypte van de kapel op de begraafplaats Orthen.

-Boven Het vertrek van Bluyssen vanuit het klooster Mariënburg. De stoet, die met gilde eer van de Oude Schuts begeleid werd,  trok via de Visstraat en de Hooge Steenweg en Kerkstraat naar de Parade.
-Links de zusters en personeel van Klooster Mariënburg achter de vensters van het klooster kijkend naar de stoet.

foto's © paul kriele, 13 augustus 2013.
 Vanaf  de St.Janssingel en door de Visstraat passeerde de stoet de Hooge Steenweg , de Markt en de Kerkstraat. Leden van de Oude Schuts begeleiden uit eerbetoon  de stoet  die voorafgegaan wodt door de Stadspijper Sjef Teulings met de dodenmars
foto's © paul kriele, 13 augustus 2013.
Aankomst Bisschoppelijk paleis op de Parade


Bij aankomst bij het Bisschoppelijk Paleis wachtte bisschop Hurkmans, voormalig bisdomarchivaris/rector Jan Peijnenburg en vicaris generaal Ron van den Hout de stoet met de overledene af. Daarna sprak Hurkmans een gebed uit en zegende de kist met het lichaam van de overleden bisschop.
In het paleis kon men persoonlijk afscheid van Jan Bluyssen nemen. In een van de bestuurskamers ligt Jan Bluyssen opgebaard.

foto's © paul kriele, 13 augustus 2013.

Condoleance en afscheid in Bisschoopelijk Paleis
Relaties, zusters van diverse Bossche kloosters  en personeel van kloster Mariënburg namen afscheid van hun geliefde bisschop. foto's © paul kriele, 13 augustus 2013.

Zie bericht van 8 augustus over de pontificale mis en de uttvaart en begrafenis van a.s. donderdag 15 augustus 2013.


Terug naar boven