Stijlvolle uitvaart Clemens van der Ven

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-04-2014 | Gewijzigd op: 26-04-2014
Vanmorgen, zaterdag 26 april 2014, onder de feestelijke geluiden van Koningsdag en het klokgelui van de Sint Jan, trok om 10.15 uur de stoet met familie en relaties, vooropgegaan door de Oude Schuts, met de zwart gelakte kist met Clemens van der Ven, van het woonhuis Huyzinghe De Loet op Peperstraat 6 naar de Sint Jan.
Klokken luiden, de stijlvol geklede familie en daarom heen ook oranjekleuren van toeschouwers die naar deze ceremonie toekeken. Kerk en wereld zo veelzeggend naast elkaar.
Dragers van Bouwens Uitvaartcentrum in Amstelveen brengen de kist met Clemens van der Ven vanuit zijn woonhuis Huyzinghe De  Loet in de Peperstraat  naar buiten. Neef van de Van der Vens draagt de eretekenen [o.a. het erebroederschap van De Zwanenbroeders, en de zilveren anjer] , die Clemens voor zijn verdiensten voor de Bossche samenleving en voor de kunst en de cultuur in brede zin, mocht ontvangen.

foto's © paul kriele, 26  april 2014.

De eucharistieviering werd geleid door plebaan Geertjan van Rossem met concelebrant Paul van der Ven, neef van Clemens.
De dienst werd muzikaal begeleid door het Kamerorkest Concerto Barocco olv Marc Versteeg met delen van J.S. Bach en  Geroge Frederic Handel. De plechtige H. Mis begon na een Carillon des Morts van Michel Corrette] met het aansteken van de kaarsen rond de baar door Ans den Doop en Stefan van der Ven.

Met de 0ude Schuts voorop toog de stoet met de bar van Clemens van der Ven via de Parade naar de Sint Jan.

foto's © paul kriele, 26 april 2014.


foto © ellen elemans, 26 april 2014.   


Terug naar boven