Pieter van Os [60 jaar] overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-12-2014 | Gewijzigd op: 31-12-2014
Na een ernstige ziekte is op Tweede Kerstdag Pieter van Os op 60-jarige leeftijd overleden. Pieter stond bekend door zijn platenzaak die hij ruim 25 jaar geleden op Snellestraat 44 startte. Op internet zegt  de allround vakman op muziekgebied, dat de verkoop  van vinyl weer stijgt. Dat maakt nu 5% van de omzet uit. 'Het begon met vinyl en langzaam aan ging dat over naar cd's en nu gaat het weer terug naar VInyl. Maar ik heb liever een plaat dan een cd in mijn hand Gewoon uit nostalgie.'

Pieter van Os

*1 februari 1954   † 26 december 2014.
De zaak
Pieter van Os op Snellestraat 44 trok ook de jeugd aan ivm muziekevents.

foto © paul kriele, 30 april 2012.

Van Pieter wordt afscheid genomen op vrijdag 2 januari 2015/15.45 uur in crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk. 'Die dag stopt de muziek ook de hele dag,' staat in de overlijdensadvertentie van Pieter van Os te lezen.  

Snellestraat 44  Pieter van Os
het meest linkse pand.


De Snellestraat ruim 50 jaar geleden met links de lederwarenzaak van J. de Rooij en de schoenreparatie van Van Gemert.

Levensloop van Pieter vanOs
Pieter begon meer in de horeca.  Maar daarvoor had hij- zonder succes- maar wel met een slim stel hersens, een studie economie in Antwerpen gevolgd. Maar Antwerpen had voor de jonge gast meer verleidingen......
In Den Bosch heeft Pieter samen met Gerard Geesink, de broer van de wereldkampioen judo Anton Geesink in het cafeetje gestaan van Timmermans, gelegen vooraan in de Minderbroedersstraat. 4. Dat pandje lag dichtbij M&S Mode [Schapenmarkt]. In de vestiging in Oss en resp. Waalwijk van M&S was zijn latere vrouw, Ida van Rhijn, filiaalleidster.

Vervolgens, eind 70 kwam hij bij zijn tante in Oss te werken. Die winkel, Arons Muziekhandel, was zijn eerste stap in de platenwereld, waarin hij later volleerd en deskundig zou worden.
Begin 80 opende de beginnend zakenman Pieter een gehuurd pandje [nu een nagelstudio] verderop in de Minderbroedersstraat. Daar op nummer 22, voorheen de IJsvogel, begon Pieter ongeveer in 1982.
Ton Gepkens: 'Het was drie etages hoog en alles [inkoop en voorraadbeheer] gebeurde met de hand,' zo herinnert zich Pieters zaterdaghulp van toen. Ton Gepkens zou later Pieters eerste vaste hulp op Snellestraat 44 worden waar de zaak vanaf 1984 is gevestigd.

Ton Gepkens heeft Pieter erg goed leren kennen, en weet ook zijn goede eigenschappen: een muziekspecialist.  
Soms afstandelijk, maar verder gewoon zakelijk. Pieter was de man met ontzettend veel humor, een echte repertoireman,' zegt Gepkens, die zelf sales manager is bij het Nederlandse Heart Selling.


Terug naar boven