Markante Bossche Juliėtte Ebben overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-11-2015 | Gewijzigd op: 17-12-2015
Op 78-jarige leeftijd is is donderdag 26 november nog vrij onverwacht Juliëtte Ebben overleden.  Bosschenaren zullen haar herinneren als de mevrouw in de bloemrijk versierde scootmobiel. Juliëtte was in haar zorg en voor de belangen van gehandicapten -bijna belangenloos- strijdvaardig. Ze woonde vaak bijeenkomsten en raadsvergaderingen bij waar ze haar betrokkenheid met gehandicapten en met name  rolstoelhouders toonde. 
 


Op 21 maart 2012 nam Juliëtte Ebben afscheid als lid van de Bewonersvereniging
Leefbare binnenstad  [Blb].
Rechts de toenmalige
voorzitter Renée Spermon- Marijnen
.


foto © paul kriele, 21 maart 2012.


Op de Algemene ledenvergaderiung [ALV] in de Muzerije [21 maart 2012[ nam het besuur afscheid van onder meer  
Juliette Ebben, die  al 15 jaar lid was van de toen 18 jaar bestaande Blb

Een buurvrouw noemt Juliëtte 'Dapper, iemand die er voor ging. Ik woon bij haar vlak in de buurt. Voor mij was zij een stralende vrouw, die erg opkwam voor gehandicapten en met name in haar strijd voor de toegankelijkheid van openbare gebouwen. Je zag ze ook steeds op lezingen en zo.'

Het In memoriam van de Bewonersvereniging leefbare binnenstad

JULIËTTE EBBEN

Donderdag 26 november is overleden Juliëtte Ebben.
Vele binnenstadbewoners zullen haar gekend hebben. Het donkere haar hoog opgestoken en altijd een paar zwierige en kleurige kledingattributen. Zij verplaatste zich in een scootmobiel, voorzien van wat versieringen en een flink aantal brede elastieken.
Zij was dus duidelijk aanwezig op heel veel bijeenkomsten in onze binnenstad. Gezeten in dit voertuig bezocht zij ook trouw bijeenkomsten van Blb/wijkraad binnenstad. Maar dat niet alleen. Jarenlang heeft Juliëtte Ebben deel uitgemaakt van het dagelijks bestuur van de Blb en probeerde daardoor een bijdrage te leveren aan het leefbaar houden of leefbaarder maken van onze binnenstad. Ze deed dat ook door zitting te nemen in de commissie voor de toewijzing van bewonersinitiatiefgelden, gelden waarmee bewoners van buurten in de binnenstad leuke dingen met elkaar konden ondernemen.
Ze had eigenlijk nog wel langer in het bestuur willen blijven, maar we hadden nu eenmaal te maken met zittingstermijnen. Ze verliet het bestuur in 2012. Ze bleef daarna nog wel actief in de Big-commissie, totdat ze ziek werd. Na een kort verblijf in Anthoniegaarde is zij verzorgd in Mariaoord. Daar wilde Juliëtte geen bezoek meer ontvangen. De familie verwijst in de rouwadvertentie naar haar gemoedstoestand:
Als je te moe bent om te leven,
Is eeuwige rust een zegen.

Terug naar boven