Conservator Noordbrabants Museum overleden: Maureen Trappeniers

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-02-2016 | Gewijzigd op: 23-02-2016
Vorige week vrijdag 19 februari 2016  is in haar woonplaats Utrecht Maureen Trappeniers op 67-jarige leeftijd aan kanker overleden.  

Trappeniers was al vanaf 1978 conservator in de periode onder leiding van Margriet van Boven als directeur van Het NoordBrabants Museum. In die tijd bestond dat team uit slechts twee personen.

Maureen Trappeniers 
* 15 oktober 1952   † 19 februari  2015

Mevrouw Trappeniers was verantwoordelijk voor de kunst na 1800 en de archeologische en historische collecties. Vanaf 1986, bij het directeurschap van Charles de Mooij, specialiseerde MaureenTrappeniers zich tot 'conservator kunst na 800'. Haar aandachtsgebied daarbij was speciaal de hedendaagse kunst van Noord-Brabant.

Directeur Charles de Mooij spreekt bij zijn herinnering aan Maureen Trappeniers  over ' ..een geliefd collega om haar kennis en kunde in de Nederlandse museumwereld. Zij was een zeer gerespecteerd  kunsthistorica met een mooie pen, iemand die prachtig kon spreken'.

Oud-directeur Jan van Laarhoven: 'Maureen is een van de weinige deskundigen op het brede veld van de hedendaagse kunst in Brabant. Veertig jaar heeft zij gewerkt aan de opbouw van een representatieve collectie die haar levenswerk is geworden. Zowel als mens, als als deskundige, heeft zij de achting, waardering en bewondering van de artistieke omgeving waarin zij werkte'.

Van MaureenTrappeniers wordt  aanstaande woensdag 24 februari 2016 in de Geertekerk in Utrecht / 12.45 uur afscheid genomen. Maureen zal in kleine kring worden gecremeerd.