Mies Meijers op 86- jarige leeftijd overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-05-2016 | Gewijzigd op: 10-05-2016
Vrijdag 6 mei 2016 is Mies Meijers op bijna 87-jarige leeftijd overleden. Mies was de onafscheidelijke zus van Mien Meijers die wee jaar jonger is dan haar zus Mies. Beiden zijn geboren in het ouderlijk huis in de Gasthuisstraat, maar verhuisden in 1967 naar de -toen- nieuw gebouwde flat op het Burgemeester Loeffplein.
Mien was met Mies sterk met de stad verbonden. In religieus opzicht uitte zich dat door hun lidmaatschap van Mariaverengingen en hun vast loop naar de Sint Jan en de Zoete Moeder en ook in sociaal-cultureel en maatschappelijk verband door hun aansluiting bij de Boschboom en bij de voormalige folklorevereniging Janus en Bet  en hun deelname aan het Grôôt Bosch Dictee.
De beide dames zetten zich ook in voor het archief [oude teksten vertalen] als lid van de koperpoetsploeg van de Sint Jan.

Oud-lagere schoolonderwijzeres
Mies Meijers.


* Rotterdam, 10 juli 1929
† Den Bosch, 6 mei 2016. 

Mien en Mies volgden de kweekschool van de zusterorde 'Dochters van Maria en Josef'  en begonnen in 1950 voor die orde als onderwijzeres op de lagere H. Hartschool in Best. Daar heeft Mies, zoals ze zo gedetailleerd kan vertellen, 38 jaar, 11 maanden en elf dagen voor de klas gestaan, eerst aan de meisjesschool naast de Odulphuskerk en vanaf 1973 op de tot gemendge school omgebouwde jongensschool in de Secretaris Jansenstraat.
Daar gaan vele verhalen over, maar ook over de familiegeschiedenis van hun ouders en grootouders, uit resp. Helmond en Nederweert/Molenbeersel.
Dergelijke gastvrije ontmoetingen gaan gepaard met vele anekdoten, verhalen uit de oude doos en grappen en relativeringen. Het lijkt soms wel op een 'cabaret voor twee'. Mies was de meer serieuze en Mien zorgde voor de vrolijke noot.

Voor Mies Meijers, die thuis ligt opgebaard, vindt op vrijdag 13 mei 2016/  10.30 uur
in de Sint Jan een uitvaardienst plaats. Aansluitend wordt Mies in besloten kring gecremeerd.