Niek Marcelis, uitbater van Brasserie De Gruyterfabriek overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-08-2017 | Gewijzigd op: 10-08-2017
Gisterenmiddag, woensdag 9 augustus 2017, werd in zijn eigen brasserie, afscheid genomen van Niek Marcelis, die op 3 augustus 2017, na een kortstondig ziekbed op 62 jarige leeftijd aan kanker is overleden. 

Niek Marcelis was sedert 2013 samen met zijn partner Ben Scholten, met wie hij al 42 jaar samen was, en in het voorjaar van  2001 is getrouwd, uitbater van de Brasserie in De Gruyterfabriek. 

Vóór zijn tijd bij de De Gruyterfabriek leidde Niek samen met partner Ben ook al horecazaken in resp. Tilburg en Waalwijk.
 
  Op de Bourgondiër
afgestemde rouwkaart van Niek Marcelis.


........................................................................
 

'Niek was een echte horecaman, een eerlijke zaken mensenmens', zo herinnert Maurice Horsten, directeur van de BIM, zich deze uitbater, die vier jaar geleden bij de De Gruyterfabriek in dienst kwam.

'Gisteren zijn we rechtstreeks van het crematorium naar de Brasserie gegaan om daar met de naasten, vrienden en relaties afscheid te nemen van deze uitbater, die zich niet alleen in de keuken bevond of achter de bar bleef staan, maar zich ook met zijn gasten onderhield. Niek was een echte mensenmens'. 

Horsten: 'Niek was een hele eerlijke en behulpzame gast,  een markante uitbater. Het was dan ook heel toepasselijk dat eenieder van deze Bourgiondiër als aandenken aan hem een flesje wijn mee naar huis kreeg.'

Familie, vrienden en  alle andere
aanwezigen op dit afscheid in de Brasserie 
kregen als aandenken aan de Bourgondiër
Niek Marcelis  een flesje wijn mee naar huis.


................................................................................................