Wijn Verlinden: Jan Hein Verlinden onverwacht overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-02-2019 | Gewijzigd op: 16-02-2019
Op 8 februari 2019 is onverwacht Jan Hein Verlinden van de wijn groothandel Verlinden op 80-jarige leeftijd overleden.
Jan Hein werd geëerd met  enkele Franse onderscheidingen waaronder de officiersorde  van het Ministerie van Landbouw vanwege zijn promotie voor de Franse wijn.  Die erkenning kreeg Jan Hein bij het 100-jarig bestaan en  op 12 november 1997, bij diens 40-jarig jubileum aan de zaak, benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau .
Jan Hein was lid van de carnavalsclub ’Seven Up’ en van ‘het Vierkant Genootschap’.  ’Seven Up’ had aanvankelijk bij Moeder Truus Bosmans in de Dode Nieuwstarat, vervolgens  in Hotel Central en later in de Raadskelder, haar clubhuis.
Voor Jan Hein heeft inmiddels in besloten familiekring de crematie plaatsgevonden.
 

Jan Hein Verlinden  Den Bosch, *4 april 1938  + Vught 8 februari 2019.

foto © gerard monté
..........................................................................................................................................

Historie Wijn Verlinden
Verlinden werd in 1885 door de overgrootvader van Floris Verlinden met een bottelarij opgericht  in ‘In de Boerenmouw’ . Via de Hinthamerstraat en de Dode Nieuwstraat koos grootvader Gerard  uiteindelijk  voor nieuwbouw op de zich ontwikkelende wijk ’t Zand .
In 1907 legde de zes jarige vader van Jan Hein  de eerste steen voor de nieuwbouw op ’t Zand:  Julianaplein hoek Kapucijnenlaantje. Ondanks de Duitse bezetter die het interieur en de voorraad plunderde,   bleef de muursteen van 1907 bewaard.

Tussen 1963 -2007 was de door Joseph Sweens in 1884 gebouwde  villa  ‘Zuiderbosch’ het buitenhuis van de Bossche ‘koffiefamilie. Later kwam er de dertien kinderen tellende familie Goulmy, die er de naam Dorotheaoord aan gaf, in te wonen.

In 1998 werd Verlinden hofleverancier.  In Hintham  werd  in 2005 het 120-jarig bestaan gevierd. Jan Hein, die in 2002 afscheid nam, had- na veertig jaar- intussen de dagelijkse leiding aan Wouter Benschop overgedragen.
In 2007 werd door Jan Hein voor de nieuwbouw in Nieuwkuijk de eerste steen gelegd.  De locatie Nieuwkuijk werd gekozen doordat de gemeente niet meewerkte aan, noch een uitbreidingsplan in Hintham en vervolgens dat zij  ook geen locatie voor de wijngroothandel kon aanbieden. Het Bredase De Jong Architecten bouwde dit strakke moderne kantoor met proefruimte annex magazijnen.

Zoon Floris, die in 2002 van diens vader de algehele leiding had overgenomen,  werd in april 2013 tot algemeen directeur benoemd.
In  mei 2018 werd Wijn Verlinden overgenomen door Verbunt in Tilburg. 

 

Terug naar boven