Medeleven van Hurkmans en Rombouts nav Zwitsers busongeluk

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-03-2012 | Gewijzigd op: 16-03-2012
Bisschop Hurkmans heeft 'zijn diepe medeleven betuigd aan de Belgische en Nederlandse slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland'. Vanmorgen  donderdag 15 maart 2012 - heeft de bisschop in de Sint Janskathedraal om 9.00 uur de Mis opgedragen voor de slachtoffers en gebeden voor allen die in nood zijn.

Van de toren van de Sint Jan en op het bordes van het stadhuis hangen de vlaggen halfstok uit medeleven met de nabestaanden en met de relaties van bisschop en burgemeester in Vlaanderen nav het busongeluk in Sierre in Zwitserland. Ook bij alle overige overheidsgebouwen hangen vandaag de vlaggen halfstok.
foto's © paul kriele, 16 maart 2012.

Ook heeft Hurkmans zijn collega-bisschop Hoogmartens van Hasselt, waar Lommel onder valt, gevraagd namens hem zijn medeleven te betuigen aan de getroffenen. Vanavond om 19.00 uur zal bisschop Hoogmartens samen met de pauselijke nuntius voor België en Luxemburg, Mgr. Giacinto Berloco, voorgaan in een gebedswake in de getroffen parochie in Lommel.


Ook burgemeester Ton Rombouts  heeft een condoleance doen uitgaan. 
De gemeente bericht
Op vrijdag 16 maart is in België een dag van nationale rouw afgekondigd, naar aanleiding van het noodlottige busongeval in Zwitserland.
Burgemeester Rombouts heeft vanuit zijn bevoegdheid besloten in ’s-Hertogenbosch het lokale vlaggenprotocol aan te passen, en morgen de vlaggen halfstok te hangen. “Onze zusterstad Leuven is zwaar getroffen door dit tragische ongeval, waarbij verschillende kinderen en begeleiders uit Heverlee-Leuven om het leven zijn gekomen. Behalve mijn persoonlijke condoleance aan mijn collega Louis Tobback, en een brief namens het stadsbestuur, willen we ook morgen onze zusterstad ons medeleven tonen. Dit jaar vieren we samen op verschillende momenten onze 750 jarige zusterrelatie; het is zeker nu ook gepast om samen te rouwen.”

Vrijdag 16 maart zullen in de toren van de Sint-Janskathedraal en voor het bordes van het Bossche stadhuis de vlaggen halfstok hangen.