Oud- FC Den Bosch sponsor Wim van Drunen overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-06-2012 | Gewijzigd op: 13-06-2012
Vorige week vrijdag  8 juni 2012 is in een ziekenhuis in Overpelt  Wim van Drunen op 76-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden.
Het meest bekend stond de in Vught geboren Van Drunen als  hoofdsponsor van FC Den Bosch en waardoor stadion De Vliert ook als Ecco-stadion bekend raakte. Onder die naam merknaam Ecco had Van Drunen vanaf 1981 -2000 een schoen-import, een branche waarin hij al als jongeman in de beginjaren 50 bij Van Haren was begonnen. Niet alleen in in de voetbalsport, ook in de wielrennerij toonde de man-met-de-sigaar zich het gulle heertje. Mede dankzij hem is de Tour de France en Olympia's Tour naar Den Bosch gekomen.

Wim van Drunen
*Vught, 20 april 1936  †  Lommel,  8 juni 2012.

foto © henk van esch, 12 mei 2012.

Het is Van Drunen, die met een opgewekt humeur door het leven ging, steeds voor de wind gegaan. Van die positie maakte hij ook anderen deel... en zich zelf. Zo zelfs dat hij zich een Frans kasteelheer kon gaan noemen.
Niet alleen manifesteerde hij zijn beminnelijk karakter in zijn beroep. Hij was ook actief in de muziek, waarin hij ook vele vrienden maakte.  
Zijn sociale inslag kwam mede tot uiting in zijn functie als bestuurder van Cubus dat Cultuur en Business 's-Hertogenbosch betekent, een door Tom Odems opgerichte club van zakenlieden die hun social talk combineren met uitstapjes naar bijzondere bestemmingen en het bijwonen van theater-, en muziekuitvoeringen van hoge klasse, die vaak eindigden met een souper.
Uit  de relatie met de te vroeg overleden Tom Odems volgde later de oprichting van het Tom Odemsfonds dat  jeugd met talent stimuleert en -financieel- steunt.  

Wim van Drunen wordt donderdag 14 juni 2012/10.30 uur na een uitvaartdienst in de H. Servatiuskerk in Schijndel,  in besloten kring in Rosmalen gecremeerd. Na afloop is er een condoleance in Villa Fleurie in Rosmalen.