Schoenmaker Willem van den Nieuwenhuijzen overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-09-2012 | Gewijzigd op: 17-09-2012
Zondagavond 16 september 2012 is Willem van den Nieuwenhuijzen overleden.  De van den Nieuwenhuijzens komen van de Vliert, waar vader [Dré van Adriaan]] in de Leonardus van Veghelstraat al een schoenmakerij dreef. Diens zonen Jan [*1947] en Willem [*Dongen,1946], dus geboren kort na de oorlog, gingen ook allebei het vak van schoenmaker/reparateur in: Jan in de Gheert van Woustraat en Willem op de Boschmeersingel.
De Van den Nieuwenhuijzens zitten bijna allemaal in het ambacht van stikkers en schoenlappers. Naast vader en hun ooms waren ook de tantes stiksters in de schoenfabriek. Jan en Willem  leerden ruim 50 jaar gelden hun vakbekwaamheid op de Vakschool voor de schoenindustrie in Drunen. Willem, was evenals zijn broer, een vakman, die ook houdt van muziek en een biertje op zijn tijd.

Willem kreeg op een andere dan op een ambachtelijke manier in de jaren 90  bekendheid door het organiseren van het muziekfestival 'Back to the sixties', waarvan hij voor de derde editie van oktober 1998 -naast enkele Bossche bandjes-  'The Shoes '[..] contracteerde. 

Broer Jan vertelt: 'We zijn in de schoenfabriek geboren .
Maar Jan was ook een echte levensgenieter en muziekliefhebber. Willem speelde in de jaren 60 in de band van Peter Koelewijn :'Peter & the Rockets' . Ik vind in Willems administratie, die we momenteel doorzoeken, nog tal van adressen, bijv. van George Baker, Piet Veerman en Corry Konings. We versturen geen overlijdensberichten, anders zouden we meer dan 500 kaarten hebben moeten versturen.
Willem was een opgewekte vent. 'Leve de lol', was zijn levensmotto. Afgelopen zondag is hij na een maagbloeding overleden, ' zegt Jan.

Schoenmaker
Willem van den Nieuwenhuijzen * mei 1946  † 16 september 2012.

De afscheidsdienst van Willem van den Nieuwenhuijzen vindt donderdag 20 september 2012/ 10.00 uur  in het crematorium in Rosmalen aan de Oude Baan plaats.