Bomen-, Bosch-, en wijnkenner Theo Grimm overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-06-2013 | Gewijzigd op: 08-06-2013
Afgelopen dinsdag 4 juni 2013 is Theo Grimm, een week na zijn 78ste verjaardag overleden. Theo stond in de stad bekend, niet alleen vanwege zijn wijnzaak op het eind van de Hinthamerstraat/hoek Zuid-Willemsvaart, en daaruit voortvloeiend zijn wijnkennis, maar ook als bomenkenner, die stadswandelingen organiseerde. Grimm was docent bij Boschlogie, waar hij de module over Jeroen Bosch verzorgde.

  Theo Grimm bij een van zijn meest geliefde Boschwerken.
foto © gerard monté, 26 maart 2007.

Jeroen Bosch werd later ook een aspect waarop hij zich terdege losliet. Dat deed hij, mede door een eerdere studie Latijn, ook heel terdege, maar zeker zo oorspronkelijk omdat in de tijd van Bosch Latijn de gangbare taal was. Grimm bestudeerde tevens Latijnse bijbelteksten om een doorlopend beeld te kunnen geven van Jeroen Bosch.
Frappant was dat Grimm twijfelde aan de originaliteit van enkele Bosch werken. Een  conclusie die dankzij het recente Research onderzoek breder komt opzetten.
Theo Grimm, die vrijwilliger was in het Jheronimus Bosch Art Centre bracht over die Jeroen Boschstudie in december 2007 het boek 'Dankzij Jheronimus Bosch' uit.  
Van Theo Grimm wordt  afscheid genomen op maandag 10 juni 2013/14.30 uur in crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk .