Hans Boselie [restauratieatelier] overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-01-2014 | Gewijzigd op: 15-01-2014
Op zaterdag 11 januari 2014 is op 69-jarige leeftijd Hans Boselie overleden.
In de overlijdensadvertentie staat te lezen:

‘Het leven te pijnlijk de eenzaamheid te groot,
hij verkoos zijn eigen weg te gaan’.


Boselie, gevestigd in de St.Jorisstraat 30 was jaren lang een gerenommeerd adres voor het handmatig restaureren en inlijsten van schilderijen. In de toptijd waren er acht personen in dienst. In 1993 begon Boselie voor het eerst met een Open Dag, waarop ook deskundig advies over [het behoud van] kunstwerken kon inwinnen en taxaties kon laten verrichten.

Hans Boselie,
* 1944  † 2014.

Voordat Hans in 1979 met een eigen zaak begon, werkte hij een jaar of tien in de kunsthandel.

Enkele jaren geleden, bij het opleveren van de voormalige garage Lathouwers aan de gemeente, verhuisde Hans naar het einde van de Vughterstraat 277. Het was eind 2008, de maand waarin hij de zaak overdeed aan Sander van Boekel.

Sander van Boekel, die zes jaar geleden de zaak overnam is sterk  vertrouwd met Hans geraakt. Sander: ''Zaken en privé liepen vaak door elkaar. Ik heb hem gekend als een heel prettig persoon. Ik zal hem missen zeker door zijn grappen en zijn nukken. Hans was een vakman met veel ervaring, bij wie vrolijkheid en ernst zich plotseling konden afwisselen'.

Aan Hans Boselie wordt op zaterdag 18 januari 2014/15.00 uur met een afscheidsdienst een laatste groet gebracht in het crematorium Rosmalen.