Vereniging Stille Omgang gaat op in Broederschap O.L.Vrouw

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-03-2012 | Gewijzigd op: 24-03-2012
De Vereniging Stille Omgang gaat samen met de Broederschap van Onze Lieve Vrouw van 's-Hertogenbosch.
Oorzaak is toch wel een beetje bloedarmoede, zowel in het ledenbestand als in de organisatie.
Bij het zoeken naar een voortzetting van haar doelstelling* is het bestuur- verwoorden Marijke Janssens en Monique Vroon-de Kleijn, bleek dat de Broederschap het beste daarop aansluit. 
De Vereniging gaat als werkgroep onder de Broederschap functioneren. De kas van de opgeheven Vereniging komt aan de Broederschap, maar blijft wel bestemd voor activiteiten rond de Stille Omgang.
Op donderdag 12 april 2012 staan - tijdens de laatste vergadering van de Vereniging Stille Omgang 's-Hertogenbosch- de opheffing c.q. de aansluiting bij de Broederschap van Onze Lieve Vrouw geagendeerd

Oprichter en eerste voorzitter van de in 1978 opgerichte Vereniging Stille Omgang was Louis Aarts** die van meerdere Bossche verenigingen de motor en initiatiefnemer is geweest.

*De doelstelling is de traditie van de aloude Beêweg in stand te houden. Dat gebeurt onder meer met activiteiten, zoals het ophangen van de blauw/witte vlaggen en het plaatsen van bloemstukken bij de Mariabeelden langs de route op Moederdag [2e zondag van mei] en tijdens de noveen die rond de verjaardag van de Zoete Moeder [7 juli ]wordt gehouden. 
Zie ook de site van Stille Omgang
**Zie ook de site over Louis Aarts dd. 4 mei 2002