Ihkv Drawing Gang-expo overal stoepkrijttekeningen

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-09-2014 | Gewijzigd op: 21-09-2014
Op vele en lange stoepen in de stad zijn  op 18 en 19 september 2014 door de jeugd van basisscholen krijttekeningen aangebracht. Het is het inluiden op de expositie The Drawing Gang in de Melkfabriek in de Guldenvliesstraat,die op zondag 21 september open gaat . 
In de Melkfabriek  exposeren kunstenaars, onder wie Gam van Bodenhausen, Frank van Ansum, ACG Vianen, Danielle Lemaire en Helene de Winter. Zij hebben in de week voorafgaand aan de opening een doorlopende tekening van zestig meter op de muren van de tentoonstellingsruimte aan de Guldenvliesstraat gemaakt.
The Drawing Gang is onderdeel van The Big Draw, het grootste tekenfestival ter wereld dat ieder jaar in zo’n 21 landen wordt gehouden. Doel is om zoveel mogelijk mensen aan het tekenen te krijgen. Het streven is er ook op gericht de langste  stoepkrijttekening ter wereld te realiseren. Tot nu toe is dat vijf kilometer.

-Boven en links Krijttekeningen, door de jeugd van basisscholen maar ook door studenten van de Kunstakademie, aangebracht, die als een lange sliert door de stad loopt. Het begint bij de Melkfabriek in de Guldenvliesstraat.
Het streven was erop gericht  de langste stoeptekening te halen..
-Links: Een tekening in de Karrenstraat.


foto's © paul kriele,  20 september 2014.
 

Hoewel de hoofdexpositie in ‘s-Hertogenbosch wordt gemaakt, kuidt de oproep aan het volk om mee te doen. Ieder maakt een eigen tekening, maar de tekening moet op een of andere manier een verbinding hebben met de creaties van de buurman of buurvrouw. Iedereen is welkom om aan te sluiten in de dagen die volgen!

Ter promotie van de 1e Big Draw in Den Bosch (17,18,19 en 20 september] kan iedereen die dat wil tijdens ArtiBosch stoepkrijten op de Parade onder aanvoering van een van de deelnemende kunstenaars. Van 13.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom om mee te tekenen.
Kijk ook op de Facebookpagina van The Drawing Gang!Terug naar boven