Galeries keren terug: Galerie Trinité opent 4 november 2011

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-10-2011 | Gewijzigd op: 31-10-2011
Na galerie '' Tiglio'komt er opnieuw* een galerie bij , in laten we zeggen, het Museumkwartier. In de Triniteitstraat, het hoekpand met de Oude Dieze, maar dan aan de Oostkant, begint de uit Vught afkomstige Renée van Leusden [*Arnhem, 1947], die nog niet zo lang in Den Bosch woont, op 4 november 2011 daar galerie 'Trinité'. 
Die dag opent burgemeester Ton Rombouts de, wat Renée noemt, 'Salon des Arts', met werken ook van Jan Cremer.. en van haar zelf. Renée staat bekend om haar bronzen sculpturen. Jaren geleden maakte zij een beeldje voor het Lilianefonds, dat op het Emmaplein kwam te staan, maar inmiddels is verdwenen.
De naam 'Salon' koos Renée als ondertitel, omdat een salon, als ontmoetingsplaats voor kunstenaars, de voorloper was van de galerie.

Twee maal het markante hoekpand Triniteitstraat/Oude Dieze. Het werd ooit bewoond door dr. P. Otjens en ver daarvoor was het een zoutziederij. foto's © paul kriele, 31 oktober 2011.

*Zie ook het artikel dd. 26 september 2011 over Galerie Tiglio van Pia Lindeman-Verhaar in deVerwersstraat.
* 'Keren terug' slaat op de Verwersstraat, waar meerdere galeries en antiek- en curiosazaken zaten, maar mede door de crisis en de mode,  zijn verdwenen.