In Gewande: ooievaarsnest geplaatst

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-02-2010 | Gewijzigd op: 09-03-2010
Op donderdag 11 februari 2010is in Gewande door wethouder Jetty Eugster een groot ooievaarsnest geplaatst, als symbolische aftrap van de uitvoering van het plan voor de Maasuiterwaarden. 

 
 

In de uiterwaarden onder Gewande 'plaatste' wethouder Jetty Eugster met een IVN-er en enkele bewoners. een groot ooievaarsnest. Eugster sloeg enkele paaltjes in de grond als symbolische aftrap van de uitvoering van de plannen voor de uiterwaarden van Gewande tot Bokhoven.
Vooraf gaf de wethouder een toelichting op de aanpak en uitovering van die plannen in het museum het Hertogsgemaal. 
 
De Maasuiterwaarden - van Bokhoven tot  Gewande - worden 'heringericht'en verrijkt met enkele natuurlijke elementen. Een plan dat samen met de bewoners is afgesproken met als doel het fraaie buitengebied voor de toekomst te behouden. Daarbij gaat het om het versterken van de natuur, recreatie, cultuurhistorie en om het verbinden van stad en land.
Het ooievaarsnest is het eerste dat wordt gerealiseerd en betekent de symbolische aftrap van het plan.
Er volgen nog  de aanleg van een wandelpad in de Koornwaard, de inrichting van de zogeheten groene vingers bij Maaspoort en mogelijk een (voet)veerpont bij Bokhoven.Zie ook artikel dd. 12 september 2009 over die plannen 'Maasuiterwaarden'