Bossche Reddingsbrigade opent nieuwe post op de Tweeberg

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-11-2014 | Gewijzigd op: 19-11-2014
De Bossche Reddingsbrigade opent op zaterdagmiddag 29 november 2014 officieel de nieuwe Post Tweeberg 78 in Rosmalen. Die Post dient voor botenstalling, opslagloods, vergaderlocatie, leslokaal en ontspanningsruimte voor de vrijwilligers. Wethouder Geert Snijders en Raymond van Mourik, directeur van Reddingsbrigade Nederland zullen de openingshandeling verrichten.
Het pand aan de Tweeberg 78, waar voorheen een aannemersbedrijf was gevestigd, heeft voor de Reddingsbrigade een gunstige ligging dicht bij de snelweg én dicht bij Sportiom.

Tien jaar geleden begon de zoektocht naar een nieuw pand voor de Reddingsbrigade, waarvan de activiteiten over vier verschillende locaties in de stad waren verspreid. Bij het 100-jarig bestaan van de oudste Reddingsbrigade van Nederland, leek de sleutel binnen handbereik maar het duurde uiteindelijk tot begin 2014 voor het echt zover was.
Op de ledenvergadering van 21 maart 2014 namen Willem Jan Glaudemans en Maickel van Herwijnen als beheerders van het toenmalige clubhuis de sleutel van het nieuwe pand in ontvangst.
Wagenpark en boten van de BRB
voor de locatie Tweeberg in Rosmalen.