De Kikvorschen gaan naar deTorenstraat boven De Smidse.

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-06-2016 | Gewijzigd op: 16-06-2016
De komische fanfare '' De Kikvorschen' gaan naar de Torenstraat. De verdieping boven 'De Smidse' wordt hun repetitie lokaal en het thuishonk voor de vereniging.  Dat maakte voorzitter Bertie van den Heuvel zojuist op facebook bekend.
Aanvankelijk was ultimo 31-11-2015 de datum van vertrek uit het pand in de  Nieuwstraat, maar vof Gasthuiskwartier heeft de 88-jarige fanfare nog een half jaar langer gedoogd...Moyses' Bosch, dat ook in een pand van het GZG zat  [oude regentenlocatie], is al eerder naar de Triniteitstraat [Bij Katrien] vertrokken . 

Het pand Torenstraat 8-10 van De Grauw,
beter bekend als De Smidse, waar
De Kikvorschen de bovenetage gaan innemen.


foto © paul kriele,  4 mei 2009.
De voormalige Bloedbank in de Nieuwstraat, een pand van voorheen De Godshuizen, maar nu van vof Gasthuiskwartier.

foto © paul kriele, 24 april 2006.

   

Fragment uit bericht van 7 november 2015 Jubilerende Kikvorschen in de watten gelegd..
De mecenas van dit jubileumfeest, Geert van de Ven, maakte van de gelegenheid gebruik aan de gemeente zijn wens om een nieuw en goed clubhuis te stellen. Van de Ven: ‘De Pijp is nu al twee keer afgebroken. En daarmee komt er ook een eind aan het clubgebouw in de Nieuwstraat.
Het komt voor de geschiedenis en voor de spullen van de fanfare goed uit als we over een nieuw honk kunnen beschikken,‘ aldus Van de Ven.
Later zou Rombouts in zijn toespraak het bestuur van De Kikvorschen voor een overleg over een honk – ‘waar jullie recht op hebben’- op het stadhuis uitnodigen.

Archieffoto van
Torenstraat 8-10, beter bekend als  De Smidse.


Terug naar boven