Jubilerend Bosch' Palet/vertrekkend voorzitter

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-01-2010 | Gewijzigd op: 18-11-2010
Komend jaar viert de amateur schilder- en tekenclub Het Bossche Palet het 35-jarig bestaan. Dat wordt gevierd met een bezoek aan Museum Slager, koffie met een chocolade bolletje in het Theatercafé en als afsluiting een rondvaart op de Binnendieze.

De datum van de viering is nog afhankelijk van de heropening van Museum Slager en de start van de rondvaarten begin april 2010.

Na vele omzwervingen huist de schildersclub in het Hervion College naast de Groenschool aan de Hervensebaan. De laatst genoemde accomodatie gebruikte ze voorheen voor de vergaderingen, lezingen, de lessen en de teken-en schilderavonden.

Dit jaar zal voorzitter Max van Veldhoven, die in 1991 lid werd en vanaf 1993 bestuurslid, afscheid nemen als bestuurder van Het Bossche Palet. In 1994 volgde de 56-jarige Van Veldhoven Jan Seyger op als voorzitter.
Bericht dd.18 november 2010: Aangezien niemand zich kandidaat heeft gesteld werd Max genoodzaakt nog even aan te blijven. 

Max van Veldhoven [*1 oktober 1943], die sedert 1994 voorzitter is, treedt in 2010 terug als bestuurder van Het Bossche Palet.

De vereniging is momenteel bezig met de restauratie van de gilden-wapenborden die eeuwen geleden in de St. Jan hingen als wapenschild van de Bossche gilden.
Na de restauratie komen ze –ingelijst - te hangen in het Jeroen Bosch centrum.