Scouting Petrus & Paulus overwint de Moerasdraak

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-10-2010 | Gewijzigd op: 10-10-2010
Bij wijze van eigen oefening en ter promotie van de scoutinggroep en haar activiteiten organiseerde de scoutgroep  Petrus & Paulus uit de binnenstad op zondagmorgen 10 oktober 2010 een outdooractiviteit bij de Vughterstuw. Daar werd bij een opkomend najaarszonnetje en in een nog mistige omgeving tijdelijk een kampement opgezet, een van tonnen en planken vlot geconstrueerd en een kleine stormbaan opgebouwd en uiteraard uitgeprobeerd.

Het kampement van de scouting Petrus & Paulus wordt aan de oevers van de Dommel, bij deVughtertsuw, opgezet. foto's © paul kriele, 10 oktober 2001.
Een tentenkamp met stormbaan en vooraan ligt het lunchpakket al klaar. Op de achtergond de Vughterbrug.

De opzet van de scouting, die voortkomt uit de St. Catrienparochie, zoals raksha [akela]  Marieke Ebben vertelt, is  bedoeld om het uithoudingsvermogen van de scouts te tetsten. Maar ook om met deze outdooractiviteit jongelui aan te wakkeren om lid van de scoutinggroep te worden.
De 'leiders' van de groep zijn Leon Melkert en hopman Levi Sars die beiden druk in de weer zijn met het vlot, de opbouw van het tentenkamp en de aanleg van de stormbaan.

De eerste test van de 'Petrus en Paulus' verliep die zondagmorgen niet helemaal soepel.  De 'Loopgroep Wim Akkermans' , een man/vrouw of vijftien die door Het Bossche Broek croste, werd mbv het pas gebouwde vlot overgezet, maar stokte bij de  kade van het verkennerskamp. Hulpvaardige scouts die een touw toewierpen wisten het vlot alsnog 'binnen te halen'.  De Loopgroep kon haar route via het Essentpad en langszij de Dommel voortzetten.

Intussen hadden de overige scouts al een tent opgezet, materiaal aangevoerd voor de stormbaan en het lunchpakket veilig gesteld.

A. Toevallig passeert net bij de opbouw van het verkennerskamp de 'Loopgroep Wim Akkermans' die bereidwillig door de scouts op hun pas gebouwd vlot wordt  overgezet.  Maar.. B. ..de Loopgroep krijgt van de verkenners eerst al de status van 'Gekaapt' toebedeeld en vervolgens ....
 
C. ...lukt het niet hen aan de overkant aan wal te zetten.
foto's © paul kriele,10 oktober 2010. 
D. Dankzij een hulpvaardige scout, die hen een touw aan reikt stappen ze een voor een aan wal en zette hun trainingsroute voort.

Meer info over de scouting:  scoutingdenbosch.nl

Terug naar boven