Bestuurscentrum Achter het Stadhuis klaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2003 Op deze foto van 13 november 2003 lijkt het erop dat de bestrating van Achter het Stadhuis klaar is. Maar de week erop lag alles weer overhoop: de metalen platen waren over het wegdek gelegd, vrachtverkeer moest er overheen, toen werd het wegdek weggehaald en lag er een opgebroken straat.
De geruchten deden de ronde dat de stenen verkeerd waren aangeleverd en daarom de boel weer op de schop moest. Maar het lag aan de natuurstenen trottoirbanden.... Die zijn pas in de week van 1-6 december 2003 over de hele lengte van de straat gelegd.

Niet alleen het nieuwe straatprofiel van Achter het Stadhuis, ook de aanbouw van het stadhuis met de nieuwe raadzaal en kantoren is klaar.
foto © paul kriele, 13 november 2003.

1e fase Herinrichting straten Bestuurscentra klaar
Precies een maand [ maandag 13 oktober 2003] nadat het werk aanving, kan alvast de eerste fase -Achter het Stadhuis - deze week worden opgeleverd. De ondernemers zullen opgelucht adem halen. De Wolvenhoek tot aan de Waterstraat volgt kort erop. Fietsers zullen voortaan via die Waterstraat de route óf naar de Vughterstraat,óf naar de Verwersstraat moeten nemen.
Kort voor de heropening van het nieuwe bestuurscentrum [april 2004] is de herinrichting met meubilair, bomen,verlichting en fietsenstalling klaar. De kosten bedragen bijna 2 miljoen euro. De Keizerstraat en het Anna Frankplein komen na april 2004 aan de beurt.