Concerten bij Tien jaar Binnendiezekoor

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-03-2010 | Gewijzigd op: 29-03-2010
Het Binnendiezekoor dat in 2000 als een gezelligheidsclub voor de winteravonden begon.
Vooraan 3e vl. mede-initiatiefnemer Ruud Bokeloh en zittend links vooraan de voorzitter Bernadette Woerman.

Wat in 2000 begon als een vriendenclub is uitgegroeid tot een koor met 33 leden. Meer zou niet kunnen want het repetitiezaaltje boven Bar le Duc in de Korenbrugstraat kan niet meer man/vrouw ‘stouwen’.
In de tijd ontstond op gezellige winteravonden van schippers en baliemedewerk[st]ers de idee van een koor. Buiten het toeristenseizoen was er niet veel te doen. Mede-oprichter Ruud Bokeloh stelde voor een eigen koor op te richten.
‘Eigenlijk was het geen koor, we zongen gezamenlijk op die ontmoetingen wat liedjes met elkaar,’ herinnert Bokeloh zich.
De mijlpaal van tien jaar wordt dit jaar gevierd met optredens op Sail Amsterdam en Maritiem Vlissingen en - meer op locatie –met een feest in het Jeronymus Bosch Art Centre [17 april 2010] waar het koor samen met het Scheldeloodsenkoor uit Vlissingen een concert geeft.
Komend najaar [30 oktober 2010] , zo verklapt voorzitter Bernadette Woerdman, houdt het Binnendiezekoor met andere koren een feest voor de eigen leden, ook in het JBA-center. ‘We zijn een trouwe club van leden en die verdienen het dat we dat jubileumjaar met elan afsluiten.