Canadees koor bezoekt [Den] Bosch Mannenkoor

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-06-2012 | Gewijzigd op: 26-06-2012
Het Canadian Orpheus Male Choir bezocht deze week Nederland. In hun 'On tour' deden zij o.a. Den Bosch aan. Het bezoek was een voortvloeisel uit het feit dat een van de koorleden, Theo Overdijk, die van het Hinthamereind komt en in 1957 naar Hamilton [Canada] verhuisde, nog steeds nauwe kontakten onderhoudt  met het Bosch' Mannenkoor.

 In 1992 was het Canadian Orpheus Male Choir ook al in Nederland en de mannen olv dirigent Janice R.Moro gaven toen 'An Evening in Concert' in Ermelo en in Amsterdam.

-Boven: Optreden van het Canadian Orpheus Male Choir maandag 25 juni 2012 in de vooravond op de Parade tegenover 't Pumpke.
-Op de rechter foto staat Frans Reyner, de voorzitter van het Bosch' Mannenkoor en gastheer van hun Canadese relatie, links naast het podium.
-Rechts: Het optreden van het koor uit Hamilton trok dankzij de  zachte zomeravond best wat publiek
.

foto's © paul kriele,  25 juni 2012.

Voor info over het koor zie www.comc.ca
 
-Boven rechts: Bosschenaar van het Hinthamereind, Theo Overdijk, die vanaf het jaar dat hij in Canada woont [1957], nog  nauwe banden met Den Bosch onderhoudt en de ambassadeur is waardoor het mannenkoor maandag 25 juni 2012 naar Den Bosch kwam voor een bezoek aan het Bosch' Mannenkoor, een optreden op de Parade en na afloop van het avondoptreden nog een een nadrink had in 't Pumpke van Peter van den Groenendaal.

-Hierboven links: Het oudste lid van het koor uit Hamilton de 79-jarige Dick Ryan. Het was voor Dick Ryan de eerste keer dat hij Den Bosch bezocht, maar hij was in 1992 ook al in Nederland.
-Links: De beide dirigenten, die de slappe lach krijgen doordat juist op het moment dat het koor uit Hamilton wil gaan optreden, de Sint Jansklokken - tot twee maal toe - beginnen te spelen
.

foto's © paul kriele, 25 juni 2012.

Het Canadian Orpheus Male Choir werd maandagmiddag 25 juni 2012 ontvangen in het stadhuis door de loco-burgemeester wethouder Jeroen Weyers.  De25 zangers boden hem daar hun geloofsbrieven aan. Weyers  toonde zich verrast en verheugd over het bezoek van deze 25 meerstemmige Canadese zangers.
De Canadezen, die een breed repertoire hebben [Ballades, Populair Klassiek, Broadway hits en nostalgische liedjes] gaan op hun 'Europe tour 2012' ook nog naar België. En op 1 juli hebben zij een optreden op Trafalgar Square in London, de dag die daar bekend staat als ' Canada day'.

Terug naar boven