Verbouwing De drie Gezusters vertraagd

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-02-2003 | Gewijzigd op: 19-03-2010
De Amsterdamse aannemer Ploegen begon voorjaar 2002 met de sloop van discotheek Galaxy op Karrenstraat 77. De verwachting was dat najaar 2002 daar negen bars [waarvan drie draaiend] open zouden gaan. Zouden... want door ambtelijke molens raakte het zaakje vertraagd.
De gemeente heeft inmiddels aangekondigd in april 2003 met de horecanota te komen. 
Onder de naam ‘ De Drie Gezusters’ [vestigingen in Groningen, Amsterdam, Tilburg en Nijmegen] krijgt ook Den Bosch een eigentidse diversiteit aan horecaontspanning. De stijlen liggen tussen sportief [ski-lodge], Engels [Ierse Pub] en voor Den Bosch als primeur een Zuid-Amerikaans getint café/dancing. 
De Groninger Sjoerd Kooistra is de directeur van deze succesvolle onderneming, genaamd ‘Plassania Beheer’.

Het hoekpand van het voormalige koffiehuis De Postzegel, waar in 1978 discotheek Galaxy startte. De verbouwing van Galxy begon voorjaar 2002 met de sloop van het interieur.
foto's ©  paul kriele, 22 april 2002

Ooit stond het etablissement wijd en zijd bekend als het koffiehuis ‘De Postzegel’ van de- voormalige kelner- André van de Voort.
Voorjaar 2003 is inmiddels aangebroken en nog steeds heeft Kooistra- evenals de hele Bossche horeca- geen duidelijkheid over het vergunningenstelsel.
Via een woordvoerder gaf Kooistra eerder toe dat hij Den Bosch niet doorslaggevend vindt in het beheer van zijn onroerend goedimperium. De ondernemer liet blijken de tijd te hebben. Een zaakje meer of minder op zo'n miljoenenomzet kan hem de kop niet kosten.
voor artikelen rond persoon Sjoerd Kooistra