Verbouwing De drie Gezusters van start

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-06-2003 Voorjaar 2003 is de verbouwing van de voormalige disotheek Galaxy op Karrenstraat 77 hervat. De vertraging lag feitelijk aan 'ambtelijke molens'. De ambtenaren wensten niet naar de pijpen van de Groningse ondernemer te dansen. Die heeft specifieke wensen over een vergunning. Kooistra draait in alle overige vestigingen van 'De Drie Gezusters' met een permanente nachtvergunning. De miljonair heeft geduld en wacht - zoals vele andere collega-horecaondernemers - op het verschijnen van de horecanota. Met vertraging is die voorjaar 2003 gepresenteerd.
 
De verbouwing van Galxy begon voorjaar 2002 met de sloop van het interieur.
Na een pauze zijn de werkzaamheden voorjaar 2003 hervat.
foto's © paul kriele, 19 en 22 april 2002.

Bericht van 9 april 2002:vertraging verbouw Galaxy
De Amsterdamse aannemer Ploegen begon voorjaar 2002 met de sloop van discotheek Galaxy op Karrenstraat 77. De verwachting was dat najaar 2002 daar negen bars [waarvan drie draaiend] open zouden gaan. Zouden... want door ambtelijke molens raakte het zaakje vertraagd.
De gemeente heeft inmiddels aangekondigd in april met de horecanota te komen. 
Onder de naam ‘ De Drie Gezusters’ [vestigingen in Groningen, Amsterdam, Tilburg en Nijmegen] krijgt ook Den Bosch een eigentidse diversiteit aan horecaontspanning. De stijlen liggen tussen sportief [ski-lodge], Engels [Ierse Pub] en voor Den Bosch als primeur een Zuid-Amerikaans getint café/dancing. 

De Groninger Sjoerd Kooistra is de directeur van deze succesvolle onderneming, genaamd ‘Plassania Beheer’.  
Ooit stond het etablissement wijd en zijd bekend als het koffiehuis ‘De Postzegel’ van de- voormalige kelner- André van de Voort wiens zoon 
Voorjaar 2003 is inmiddels aangebroken en nog steeds heeft Kooistra- evenals de hele Bossche horeca- geen duidelijkheid over het vergunningenstelsel.
Via een woordvoerder gaf Kooistra eerder toe dat hij Den Bosch niet doorslaggevend vind in het beheer van zijn onroerend goedimperium.De ondernemer liet blijken de tijd te hebben. Een zaakje meer of minder op zo'n miljoenenomzet kan hem de kop niet kosten.

Voor artikelen rond de persoon Sjoerd Kooistra