Horecaman Kooistra gaat in tegenaanval

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-05-2010 | Gewijzigd op: 19-05-2010
 
Sjoerd Kooistra, een van Nederlands grootste horecaondernemers, die zijn zaken via Plassania Beheer regelt, gaat zelf in de tegenaanval na meerdere faillissementsaanvragen en beslagleggingen.

In eerste instantie waren het Inbev, Heineken en een koffieleverancier Smit & Dorlas die bij Kooistra, al of niet met een deurwaarder of beslaglegging op de stoep stonden vanwege nalatige betalingen door Kooistra of diens onderneming.

Een groot aantal zaken van Kooistra wordt door Heineken gehuurd, maar  door het verschuiven van Kooistra's bv's zijn er met  het innen van de pacht van de bedrijfsleiders betalingsproblemen ontstaan.

Heineken liet deze week [17 -22 mei 2010] drie Amsterdamse zaken ontruimen: Luxembourg [Spui], Three Sisters en de Aprilbar [Reguliersdwarsstraat].
Kooistra zegt nu, dat Heineken zelf een huurachterstand heeft. Om dat bedrag te vorderen, waarvan Kooistran zegt die huur nog van de grote bierbrouwer te goed te hebben, diende Kooistra zelf tegen Heineken een kort geding. Daarmee tracht de Groningse zakenman zijn gelijk te halen en wil hij aantonen dat niet hij, maar het Heineken is die hem in betalings problemen brengt.
Een ander kort geding -via Kooistra -komt van de drie Amsterdamse bedrijfsleiders die vrezen dat bij een beslaglegging van hun zaak er een faillissement volgt. Dat willen ze nu gerechtelijk voorkomen.

zie ook ander zaken Kooistra bericht van 7 mei 2010