W2: Opening nieuwe studio's Popcollectief

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-01-2010 | Gewijzigd op: 21-01-2010
Vrijdagnamiddag - 8 januari 2010 - opende wethouder Rodney Weterings de 4 nieuwe oefenruimten in de W2 aan de Boschdijkstraat  met een flinke slag op de bekkens.


Boven: De openingshandeling van wethouder Rodney Weterings met het slaan op de bekkens.
Links boven: een van de studio's met Klerkx and the Secrets met Jaromir Fernig, Jelle Paulusma, Theo Sieben, Gideon Ferrero, Bram Hakkens, Matthijs van Duivenbode.

foto's © herman van boxtel, 8 januari 2010.

In zijn toespraak memoreerde de wethouder van onder meer Cultuur de geschiedenis van de W2 over de afgelopen 15 jaar, die tot stand was gekomen door de verhuizing van het Popcollectief en de mededeling van wethouder Paul Kagie [1995] dat de bands destijds in de kelder van het pand mochten gaan spelen.
Ook vertelde Weterings dat de stad niet echt een  pop/rockmuziek beleid heeft.
Maar zo stelde Weterings, dat met de vernieuwing van de 4 oefenstudio`s een stap is gezet in de goede richting. Er bestaat so wie so een levendige muziekcultuur, vooral onder jongeren.
Tot   nu toe waren er meer instrumenten in reparatie dan dat ze in gebruik waren. De oefenruimtes zijn nu 1500 keer per jaar in gebruik.
In de toekomst kijkend ['duurzaam investeren'] kondigde de wethouder  de restauratie aan van het Goulmy en Baarcomplex. Veel mensen vragen zich af wat er zich eigenlijk achter de gevel afspeelt.
Samen met de ook aanwezige wethouder Bart Eigeman is de gemeente van mening dat de W2 meer  'uitgevent'  moet worden, zoals nu met dez eopening gebeurt.
 
Weterings hoopte dat er niet opnieuw 15 jaar gewacht moet worden op een nieuwe opening en dat er zowel aan de kwaliteit als aan de uitbreiding gewerkt gaat worden, met name wat betreft aanstormend talent.

Hoofdingang en de toegang naar de zalen. Keldergang met studio-ingang.
Op de zijkant gezien wethouder Bart Eigeman. 
Achterin W2 -directeur Vincent  Lépinasse.
foto's © herman van boxtel, 8 januari 2010.
Mogelijk zangeres Gusta Gelijnse.

Zaal met buffet, ook voor de Nieuwjaarsreceptie De Kleine zaal

De wethouder feliciteerde en dankte tot slot het bestuur in de personen van directeur Vincent Lépinasse (sinds 2007) en voorzitter vanhet Popcollectief Annelies en alle andere betrokkenen.
De muziek voor en na de opening werd verzorg door (Rob) Klerkx and the Secrets. Die secrets zijn: Jaromir Fernig, Jelle Paulusma, Theo Sieben, Gideon Ferrero, Bram Hakkens, Matthijs van Duivenbode.
Terug naar boven