Over de Parade: Imke van Dillen & Peter Lubbers

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-01-2010 | Gewijzigd op: 11-01-2010

In de Zondagmiddagsalon van Galerie Achter de Kan in de Vughterstaat stond de Parade centraal. Daarover vertelden Imke van Dillen en Peter Lubbers. De zondermeer interessante middag was opgedeeld in 3 delen.

Boven: De interviewer Henk Langenhuijsen en zijn gasten Imke van Dillen [m] en rechts Peter Lubbers van Buro Lubbers.
Links: oude foto van het steegje Achter de Kan.

foto's © herman van boxtel, 10 januari 2010.

1 De introductie van de sprekers door gespreksleider Henk Langenhuijsen, die eerst de zaal bevroeg over hun kennis van de Parade, en daarna ook de mening peilde over:
-Wel of geen veranderingen op de Parade (ca 25 %),
-Wel of geen terassen op het plein (10 %)
en vervolgens het woord gaf aan :
2 Imke van Dillen (zonder Frank van Osch) van de Paradeverhalen en andere culturele projecten.

Veel opzienbarends had Imk niet te vertellen. Uiteraard toonde zij zich  gepassioneerd in haar verhaal over de Parade voor haar film, die later (helemaal) vertoond werd.
Deze film geeft een prachtig beeld van het plein, vroeger en nu en zijn gebruikers. Later op de middag maakte ze bekend dat ze conservator wordt van het 'virtuele' Parademuseum.

Boven: De ontwerptekening van de nieuwe Parade die nog niet bij de Gemeente is ingediend.
Links boven: Peter Lubbers en Imke van Dillen.
Links Henk Langenhuijsen en Imke van Dillen.


foto's © herman van boxtel, 10 januari 2010.

3  Daarop kreeg Peter Lubbers het woord. Na een korte introductie van Buro Lubbers belichtte Peter aan de hand van een powerpoint presentatie wat er zo al komt kijken om zo`n plein opnieuw in te richtenen waar het dan - volgens Buro Lubbers - uiteindelijk op uit komt.
Helaas had Peter Lubbers ook weinig opmerkelijks te melden. Het meest opmerkelijke was zijn laatste ontwerptekening die nog naar de Gemeente gestuurd moet worden. [zie foto hierboven] 
In zijn presentatie kwamen bijv. langs de gietijzeren driehoekige roosters ter bescherming van de bomen en de ontwikkeling daarvan. De 2 rijen bomen aan de lange zijden en de 3 rijen bomen aan de korte zijden was wel een opmerkelijk detail. Daarbij merkte Lubbers op dat deze lindenbomen een minimale hoogte krijgen tot aan de takken van 4,5 meter ivm vrachtwagens en bussen en ook lager zullen worden gehouden dan de huidige bomen om zicht op de gevels te houden.
 
De keuken van de Zondagmiddagsalon. Paradeplan van Buro Lubbers.
foto's © herman van boxtel, 10 januari 2010.

Zie ook  http://onzeparadeverhalen.nl/ en http://www.burolubbers.nl/Terug naar boven