Formele overdracht predikaat 'Hoofdstad vdSmaak'

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-01-2010 | Gewijzigd op: 12-01-2010
Vanaf maandag 11 januari 2010  - de dag van de overdracht - is 's-Hertogenbosch de titeldrager van 'Hoofdstad van de Smaak'.Burgemeester Job Cohen droeg dat predicaat - op de eerste dag van Horecava - formeel over aan ’s-Hertogenbosch.

   
Burgemeester Job Cohen van Amsterdam, die het predikaat 'Hoofdstad van de Smaak' aan Den Bosch overdroeg, ontvangt hier een koekwaus. Middenin Fred Dijsselbloem van de Vereniging Euro Toques Nederland. Een Bossche Koekwaus, een speculaasachtige koek, die burgemeester Ton Rombouts aan minister Gerda Verburg cadeau deed op de Horecava.
 

De stad wil met het themajaar - naast de reputatie van culinaire stad - ook haar rol als nationaal kenniscentrum van Food & Health bekrachtigen. Hierbij spelen bedrijfsleven en onderwijs een belangrijke rol. In 2010 zal de stad onder de noemer ’s-Hertogenbosch Smaakmakend in samenwerking met talloze organisaties inhoud geven aan het themajaar.

Burgemeesters Rombouts van ’s-Hertogenbosch en Cohen van Amsterdam wisselden tijdens de opening van de Horecava streekgebonden lekkernijen uit. Een lepel van koekwaus en Amsterdamse VOC-bonbons markeerden de formele overdracht.
De lepel vormt een belangrijk onderdeel van het beeldmerk dat de stad onder de noemer ’s-Hertogenbosch Smaakmakend in 2010 zal dragen. Hoofdsponsors van het themajaar zijn de gemeente ’s-Hertogenbosch en provincie Noord-Brabant. Ook minister Verburg kreeg een lepel van koekwaus aangeboden tijdens de overdracht.

Aanmelden
Partijen die een activiteit willen organiseren in het kader van Hoofdstad van de Smaak en Erkend Smaakmaker willen worden, kunnen hun initiatief aanmelden bij de Stichting
’s-Hertogenbosch Hoofdstad van de Smaak. Het aanmeldingsformulier is te verkrijgen bij Artishock, events & marketing via info@artishockevents.nl.