Bossche koks op toer langs regioproducten

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2010 | Gewijzigd op: 13-04-2010


Vanmorgen, maandag 12 april 2010, zijn eeen aantal restaurateurs, op uitnodiging van Bourgondisch 's-Hertogenbosch op toer gegaan langs handelaren en boeren in de regio. De bedoeling was dat zij via een presentatie ter plekke  kennis konden maken met de producten van deze ondernemers.
Uiteraard stond deze toer in het teken van de 'Hoofdstad van de Smaak', onder welk motto de regioproducten extra onder de aandacht worden gebracht. Doel was deze producten vervolgens op de menukaarten van de Bossche rstaurants en van de deelnemers aan Bourgondsch 's-Hertogenbosch te krijgen. 

De restaurateurs [koks en/of de eigenaars] van o.a. Central,  Carras, het Keershuis, Silva Ducis, 't Pumpke, Le Breton Coquille en anderen bezochten het Aspergebedrijf Ter Stege in St.Michielsgestel en het rundveebedrijf Sleutjes.
Na dat onderdeel was er nog een presentatie van streekboeren en enkele groothandels dat afgerond werd met een 'netwerkborrel'. 

Intussen zijn de deelnemende restaurateurs gekwalificeerd smaakmaker geworden, wat met een embleem in het trottoir is aangegeven. De koks en restaurateurs voorafgaand aan de busrit door de Meierij.
Links o.a. Hans van der Pas [bestuurslid Bourgondisch 's-Hertogenbosch] en 5e v.l. Peter van den Groenedaal en dan Tonny en Karin Rademaker en Arno Vrielink van Le Breton, naast Toine van Stiphout [Keershuis]. 2e v r. Bernard Kuenen van Silva Ducis.
Midden achter Vrielink Schulte vanCarras.
Op de bovenste foto is ie nog wel herkenbaar [met licht blauwe sjaal], maar op de rechter foto  staat de voorzitter van Bourgondisch 's-Hertogenbosch -Pieter Bak -verscholen achter.. ..

foto's © marc venrooij, 12 apirl 2010 en paul kriele, 13 april 2010 [l].