Grote biologische picknick in binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-08-2010 | Gewijzigd op: 02-08-2010
Op zondagmiddag 26 september 2010 [13.00-15.00 uur] houden twee regio-ondernemers een picknick verspreid in de binnenstad. De picknick met biologische producten van boeren uit de regio is een idee van Adrie Franken van de Natuurwinkel en Hester Verduin van de biologische webwinkel Haiboerhair*.


Adrie Franken van de Natuurwinkel en Hester Verduin van de biologische webwinkel Haiboerhair organiseren op zondag 26 september 2010 een picknick verspreid in de binnenstad.

 

De bedoeling is om een lint te vormen van hooibalen en zoveel mogelijk mensen te laten genieten van producten met een duurzaam karakter die positief bijdragen aan ieders gezondheid. 
Voor Franken is dit de derde biologische picknick die hij in de Week van de Smaak organiseert. De picknick wordt mede mogelijk gemaakt door ’s-Hertogenbosch Hoofdstad van de Smaak 2010 en Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant.

Biologische producenten uit de regio informeren de deelnemers over hun producten. De biologische lunch, die geserveerd wordt op speciaal gecreëerde picknickplaatsen in de binnenstad, bestaat uit vlees, kaas, vegetarisch voedsel, seizoensgroenten, fruit, melk, appelsap. Kaarten zijn te koop bij de Natuurwinkel.

* Smaakmakers van augustus 2010
Hester Verduin en Adrie Franken zijn door de Stichting ’s-Hertogenbosch Hoofdstad van de Smaak 2010 uitgeroepen tot Smaakmakersduo van de Maand Augustus. Haiboerhai is aangesloten bij de Stichting “Van Eigen Erf” en werkt samen met biologische streekboeren om via een webshop duurzame en milieuvriendelijke voeding te bezorgen aan huis. Adrie Franken is van de Natuurwinkel in de Vughterstraat.