Zoeken
Groots eetevenement: 'Beter eten festival'
Printerversie |
.jpg)

Op het festival, dat jaarlijks gaat plaatsvinden, is het naast leerzame workshops bijwonen ook veel proeven en ruiken. Op die dagen presenteren zich ook voor het eerst de Nederlandse wijnboeren.
Doel van het festival is om duurzaam geproduceerd voedsel te promoten en de markt daarin aan te boren. Zie ook de site van het festival 'Beter eten'
De Bossche schooljeugd [groep 7 en 8] kan er les krijgen van de tv-kok Pierre Wind. Door 100 van hen wordt op vrijdag 17 september onder begeleiding van cateraar Van Roessel uit Gorile een reuze bavaroistaart van 5 meter lang gemaakt die 50 kilo aardbeien bevat. Na afloop mogen de kinderen hun eigen droomdessert opeten.
Eetcongres
Parallel met het festival vindt er in het spiksplinter nieuwe 'Congrescentrum 's-Hertogenbosch 1931' een congres plaats waar ook door directeur Paul Brinkman van de La Place-keten en tv-kok Angelique Schmeink workshops over koken en lekker eten worden gegeven. Tijdens dat congres gaat een digitale zender 'de lucht' in, die 24 uur programma's uitzendt over voedsel.
Zie ook de site van het congres