Echte rechtzaak in Justitiepaleis voor 'de Bollebozen'

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-04-2011 Mede dankzij de relatie met advocaat Bram Moskowicz hebben de leerlingen van de Bossche Weekeindschool afgelopen woensdag 20 april 20011 een leerzame zitting kunnen bijwonen in het Paleis van Justitie. 
Ze waren eerder voorbereid op de fijne kneepjes uit het vak door advocaat Bram Moszkowicz, diens collega Paul van Vugt uit Eindhoven en 3 advocaten-generaal, de meesters Ton Willemsen, Gerard Sta en Winfried Korvern. Een aantal lastige strafzaken afgedaan werd in een mum afgedaan. Bram Moskowicz was op 10 april onverwacht bij de Bollenbozen op bezoek geweest.

De les op zondag 10 april 2011, waar advocaat Bram Moszkowicz te gast was. De zitting in het Paleis van Justitie op woensdag 20 april 2011, met echte advocaten en rechters.

De kinderen van  'De Bollebozen', zoals de school heet, speelden woensdag 20 april een echte  rechtszitting na.
Als volleerde rechters, advocaten en officieren van justitie behandelden zij in zittingszaal F een zaak met winkeldiefstal in een speelgoedwinkel, belediging, openlijk geweld op de kermis en bezit van een verboden vlindermes. Daarbij geholpen door professionals werden de zaken afgedaan in een tempo waarvan het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Rechtspraak alleen maar had kunnen dromen. Daarbij waren niet alleen de aanwezige ouders onder de indruk van de prestaties. 

Beide dagen waren mede een succes dankzij de belangenloze en vooral enthousiaste medewerking van een groot aantal betrokkenen. Rechters, griffier, advocaten-generaal, advocaten, parketpolitie en deurwaarder. Als het om volgend jaar gaat hopen we te kunnen zeggen : "I'll see you in Court".