Staatssecr. Justitie mr. Fred Teeven gastdocent Weekendschool

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-01-2013 | Gewijzigd op: 03-02-2013
Fred Teeven, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie was zondag 3 februari 2013 gastdocent bij Weekendschool De Bollebozen in de Openbare Bieb. Daar gaf Teeven onder de noemer  ‘Recht’ een les, die paste in het lesblok  van de tweede groep [17 kinderen], die er de afgelopen zondag mee waren gestart.

Later zullen er onder dat thema nog een officier van justitie, een rechter en een advocaat als gastdocent volgen.
Dit lesblok wordt op woensdagmiddag 6 maart 2013 afgesloten met een rechtszitting in het Paleis van Justitie.

Staatssecretaris Fred Teeven was zondag 3 februari 2013 gastdocent bij de Weekeindschool. foto´s © maartenvandulmen, 3 februari 2013.

Wat is en doet de Weekeindschool ?
De Weekendschool [zondagen van 10.00-13.00 uur] biedt kinderen van de groepen 7 en 8 een aanvulling op wat ze op de basisschool leren. Ze leren nadenken over hun ambities en leren hun talenten te benutten, zodat ze zich beter kunnen voorbereiden op hun toekomst. Deze kinderen zitten vaak op scholen in stadswijken die bekend staan als sociaal-economisch zwak.
Weekendschool de Bollebozen richt zich - gedurende 27 zondagen - op kinderen van groepen 7 en 8 van de basisschool die thuis nauwelijks in aanraking komen met onderwerpen als wetenschap, cultuur en techniek.
Zie bijvoorbeeld Weekendschool in Maaspoortsporthal geopend, dd. 17 januari 2010.