Jacobs legt met penseel stadsgezichten vast

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-11-2009 | Gewijzigd op: 18-01-2010
De in Engelen woonachtige kunstschilder Rob Jacobs bezig met met een straattafereel in de Verwersstraat.

foto © paul kriele,19 november 2009.

De in Waalre geboren maar in Engelen woonachtige kunstschilder Rob Jacobs staat vaak met ezelen en penseel op een hoek van een straat in de binnenstad. Daar legt ie 'mooie plekjes' vast.
Jacobs die in 1960 in Waalre werd geboren laat zich pakken door 'iets moois'. 'Figuratief werk, niet abstract. Die hang heb ik al heel lang,' vertelt  hij onder de bedrijven door. 
Als vooropleiding heeft de Waalrenaar HTS. Daarna volgde hij de Kunstakademie in Den Bosch en vervolgens de Akademie voor Bouwkunst inTilburg.

Jacobs is een lyrisch impressionist. 'Dus geen realistisch kunstenaar,' benadrukt bij.  Zijn schilderijen zijn ook erg kleurrijk.  'Ik leg mijn ziel en zaligheid in mijn werk. Terwijl hij bezig is op straat wordt ie gemakkelijk aangesproken.
Jacobs: 'Het verkoopt ontzettend. Soms 2 à 3 taferelen tegelijk.

'Ik ben nu weer 3 maanden actief in de binnenstad. Dat komt omdat mijn tweede beroep als architect het effect ondervond van de crisis. Ik heb nu volop opdrachten als kunstenaar en minder als architect. Zodoende kwam er meer tijd vrij om stadsgezichten vast te leggen,''  besluit de artistieke Brabander onze ontmoeting. 'Ik heb tot mijn dood werk,'
Zie ook voor fotografiesite jacobs of voor diens architectuursite: jacobs