Programma121 jaar Oeteldonk

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-11-2002 | Gewijzigd op: 18-01-2010
Inhoud
Programma 121 jaar Oeteldonk 6 november 2002
Kunstexpositie Carnaval 19 juli 2003
Balmasqué zonder kielen  21 juli 2003
Hoogtepunt carnavals opera
==============
berichten
Programma 121 jaar Oeteldonk   6 november 2002. 
Op 6 november 2002 maakte de Oeteldonkse Club het programma bekend van de viering van 121 jaar die plaatsvindt van 6 tot 17 november 2003. Dat feest speelt zich voornamelijk op de Parade af in een soort Boulevardopstelling.
Centraal, aldus de feestcommissie olv Hans van Schaik [voorzitter], Jacques Vogel, Tonnie Rademaker, Fyke van Schaik, Baptist Bouwman en minister-president Rob van de Laar, staat de opvoering van de opera La Madeira. Het verhaal draait om de moeizaam huwbare prinses Madeira voor wie een reeks van meest vreemde kandidaten verschijnen.
Deze onvervalste Oeteldonkse opera, geschreven door Cees Slegers, wordt opgevoerd in een met steigers op te zetten carreevormig operagebouw op de Parade. Om die corridor speelt zich het feestgedruis af.
Behalve een receptie, een reünie van de OC, een 55-plus avond, een jeugdmusical, Boerenparrelementsvergadering en bals masqué’s zijn er ook in de wijken evenementen.
Een boek, een nieuwe vaandel en plaquettes bij de Wilheminabrug [aankomst van den peer in 1882] en in het Lombardje [oprichtingslocatie ] behoren tot de feestuitingen.  


Carkul: Expositie kunst en carnaval  19 juli 2003
Rond het 11 x 11-jubileum van Oeteldonk is er in de binnenstad van 30 oktober tot en met 16 november 2003 Carkul, een expositie van kunstwerken. Op diverse locaties zijn dan actuele kunstwerken te bezichtigen, geïnspireerd op carnaval, cultuur en kunst.
Uitvoerende is Crejajum, een speciaal ingesteld ontwerperscollectief dat kunstenaars - beroeps of hobbyisten -uitnodigt een werk over dit thema in te leveren.
Langs de kunstwerken komt een wandelroute -kunstdweilen genaamd - waarin winkeletalages en bestaande ateliers [zoals Guardianenhof] zijn opgenomen.
Aanmeldingen voor exporuimte en/of inschrijfformulieren: Knillispoort [elke zaterdagmorgen]. Adres: carkul@oeteldonk.org

Kunstexpositie Carkul : 

Binnenkort zullen er in de plaatselijke media inschrijfmogelijkheden worden gepubliceerd. Ook zullen de inleverdata en -plaatsen via de media bekend gemaakt worden.
Inschrijfformulieren zijn vanaf 28 juni verkrijgbaar elke zaterdagochtend tussen 11.00 en 13.00 uur in de Knillispoort Korte Waterstraat 15 ’s-Hertogenbosch.
Secretariaat Carkul: Joyce op ten Berg Derde Haren 75 5233 CA ‘s- Hertogenbosch 073 641 29 32 

Bal Masqué zonder boerenkielen  21 juli 2003.
Op donderdag 13 november 2003 organiseren de Boerentroppels, dat zijn acht clubs uit Oeteldonk met een aangepaste naam, een bal masqué onder de titel ‘Oeteldonk waoit weit weg’.
Vier van hen-de Fluttetutters-Holland, de Krukskes-Venetië, Meepesant-Brazilië en Orthinon-Frankrijk beelden muzikaal een landenthema uit. Vier andere clubs- S.S.O.V.H., Gremio Unio, Bert en de Paters van de Mert en Hendrien zorgen voor organisatorische ondersteuning
Voor de mooist verklede vrouw, de mooist verklede man, het mooist verklede paar en de mooist verklede groep zijn prijzen beschikbaar. In de uit te reiken Balboekjes zitten o.a. 4 consumptiebonnen.
Om 22.55 uur worden de prijzen uitgereikt en om 11.11 volgt het Démasqué. Een boerenkiel hoort op dit feest niet thuis. Het BalMasqué wordt afgesloten met een gezamenlijke optreden van de muzikale Boerentroppels, waarbij ook het 11x11-jubileumlied ten gehore zal worden gebracht.
Aanvang 20.11 uur. Toegangsprijs € 11 [(inclusief 4 drankjes].

Opera La Madeira
Het staketsel voor het tijdelijke theater waarin de opera 'La Madeira' zich in november 2003 afspeelt.Hoogtepunt van de vieirng in november 2003 is de opera La Madeira. Cees Slegers schreef een op Italiaanse leest geschoeid verhaal rond de prinses Madeira die op zoek is naar de prins van haar dromen. In die muzikale zoektocht wordt zij geassisteerd door de keukenmeid La Sagna en de hofdame La Secreta. Voor de uitvoeringen die op zes- wellicht zeven- dagen op de Parade plaatsvindt, wordt een waar Palazzo gebouwd. 
Vanaf hoge loges en vanaf staanplaatsen en en vanaf de zitjes in de 'zaal' kijkt het publiek uit op een grandioze volksopera. De acht voorstellingen spelen zich af in een tien meter hoog theater dat een oppervlakte heeft van 34 x 32 meter. In totaal zijn er meer dan 500 staan- en meer dan 500 zitplaatsen.
De artistieke leiding van deze unieke opera berust bij Jeroen van de Laar..
Opening van 121 jaar Oeteldonk op vrijdag 7 november 2003.
Dit jaar valt het Kwekfestijn op zaterdag 1 november 2003, dus voorafgaand aan de feestweek.Terug naar boven